www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK presenteert nieuwste lineaire geleidingen op de EMO 2023

Processen zoals boren, frezen en slijpen vereisen lineaire en roterende bewegingsoplossingen die indrukwekkende prestaties en hoge kwaliteit bieden.

Daarom vertrouwen grote fabrikanten van gereedschapsmachines op de expertise en knowhow van NSK.

De basis van het succes van het bedrijf in deze sector wordt gevormd door vier kerntechnologieën: tribologie, materialen, simulatie en mechatronica. Op stand C42 in hal 7 op EMO Hannover 2023 (18-23 september) presenteert NSK als één van zijn kernproducten de nieuwste lineaire geleidingen. Deze nieuwe NSK geleidingen maken gebruik van de vier kerntechnologieën van het bedrijf en bieden de snelheid en stijfheid, die nodig is om te voldoen aan veeleisende cyclustijden en nauwkeurigheidseisen bij bewerkingen.

Centraal bij NSK’s presentatie van nieuwe lineaire geleidingen staat de DH/DS long-life serie. Dankzij een wereldwijd superieure dynamische belastbaarheid, heeft de DH/DS serie een twee keer zo lange levensduur als de conventionele NH/NS lineaire geleidingen van NSK. Door de hoge belastbaarheid van het product is downsizing mogelijk waardoor in veel gevallen met kleinere lineaire geleidingen uit de DH/DS serie kan worden volstaan. Dit draagt bij aan gewichtsvermindering en energiebesparing.

Om te voldoen aan de voortdurende vraag naar steeds betrouwbaarder lineaire geleidingen, heeft NSK de gepatenteerde TF ’Tough’ warmtebehandelingstechniek toegepast bij de DH/DS serie. Het gaat hierbij om een unieke warmtebehandeling waarbij de hoeveelheid restausteniet in staal gecontroleerd laag wordt gehouden om de vermoeiingslevensduur te verlengen.

Dit zorgt ervoor dat, als een kogel of roller vreemde deeltjes in het loopvlak drukt, de contouren van de butsen die gevormd worden minder scherp worden, waardoor eventuele spanningsconcentraties verlaagd worden en het oppervlak minder afschilfert en de loopafstand langer wordt.

Een andere innovatieve oplossing die tijdens de beurs in de schijnwerpers wordt gezet, zijn de bewezen rolgeleiders uit de RA serie van NSK met zeer stofbestendige afdichtingen om het binnendringen van verontreinigingen vanaf de onderkant van de geleider te voorkomen, waardoor de betrouwbaarheid onder moeilijke bedrijfsomstandigheden aanzienlijk groter wordt.

Dankzij een geoptimaliseerd ontwerp van de afdichtingslip en de zeer slijtvaste materialen leveren de rolgeleiders uit de RA serie langdurig hoge afdichtingsprestaties. In verontreinigde omgevingen is de levensduur van deze geleidingen het dubbele van die van conventionele producten. Voor geleiders die ondersteboven gemonteerd zijn, kunnen gebruikers profiteren van een viermaal langere levensduur, soms zelfs meer, door de V1 afdichting te combineren met de V1 bodemafdichting, die de onderkant van de geleider volledig afdekt.

Voortbordurend op het thema van de lineaire beweging, presenteert NSK tijdens de EMO haar continu groeiend programma kogelomloopspindels, waaronder NSK’s volgende generatie voor hoge-precisie gereedschapsmachines die bijvoorbeeld worden gebruikt bij de productie van matrijzen. Met minder bewegingsfouten en zonder 'second glitch', vermindert of elimineert deze nieuwe generatie kogelomloopspindels de noodzaak van secundaire polijst-/satineerbewerkingen.

Andere nieuwe producten op de stand zijn onder meer NSK’s lage-temperatuur kogelomloopspindels, die ongeveer 45% minder wrijvingsverlies vertonen dan conventionele systemen. Ook nieuw zijn de HFT kogelomloopspindels met superlange levensduur voor aandrijftoepassingen met hoge belasting, die tot twee keer de levensduur van conventionele alternatieven bieden.

Naast de hierboven genoemde kogelomloopspindels worden getoond de S-HTF serie, die gebruik maakt van NSK's gepatenteerde Tough Steel om hoge belastingen en vervuiling tegen te gaan; zeer duurzame kogelomloopspindels met een speciale loopvlakbehandeling die slijtage onderdrukt, en hoge-snelheid, geluidsarme DIN-standaard kogelomloopspindels.

Ook prominent aanwezig zijn op de NSK-stand zijn lagers, waaronder de ROBUSTDYNA ultra-hoge-snelheid, hoge-belasting hoekcontactkogellagers, die op de EMO hun debuut maken in Europa. Met deze innovatieve nieuwe lagers, die perfect zijn voor de spindels van gereedschapsmachines, zijn zowel zwaar snijwerk, als hoge snelheden mogelijk, dankzij hun lange vermoeiingslevensduur.

Verder toont NSK de mogelijkheden van het ROBUSTGRD vet, dat een vijf keer hogere weerstand tegen vastlopen heeft vergeleken met het conventionele product van het bedrijf.

Andere interessante producten op de stand van NSK zijn de SURSAVE (TSR) lagerkooi voor hoekcontactkogellagers die behalve zorgt voor energiebesparing, ook een kleine NRRO (non-repeatable runout) en hoge snelheden biedt bij gebruik op de spindels van gereedschapsmachines. Een verscheidenheid aan NSK superprecisielagers en hogesnelheidsmotoren completeert het aanbod van NSK voor gereedschapsmachines op de EMO-stand. Op het gebied van lagers voor robots presenteert het bedrijf nog zijn dunne hoekcontactkogellagers.

1) De nieuwe NSK DH/DS serie biedt meer dan twee keer de loopafstand van de conventionele NH/NS lineaire geleidingen van het bedrijf.


NSK presenteert nieuwste lineaire geleidingen op de EMO 2023

2) NSK S-HTF serie is 's werelds eerste kogelomloopspindeltoepassing met Tough Steel technologie.

 

NSK presenteert nieuwste lineaire geleidingen op de EMO 2023

3) De uitgesproken duurzame kogelomloopspindels van NSK hebben een speciale oppervlaktebehandeling die slijtage onderdrukt.

 

NSK presenteert nieuwste lineaire geleidingen op de EMO 2023

4) NSK kogelomloopspindels volgens DIN-standaard garanderen dimensionale en tolerantieklasse geschiktheid voor toepassingen in Europese gereedschapsmachines.


NSK presenteert nieuwste lineaire geleidingen op de EMO 2023

5) De nieuwe ROBUSTDYNA lagers van NSK gebruiken grotere lagerkogels die de maximale belastbaarheid met 15% verhogen.



NSK presenteert nieuwste lineaire geleidingen op de EMO 2023

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers