• 1
  • 2
Schneider Electric News

Bepalen vlamboog energie met instelbare vermogensschakelaars

De standaard IEEE 1584 2018 beschrijft een model voor de berekening van de vlamboog energie. Er dienen diverse gegevens te worden verzameld voor het uitvoeren van deze berekening. Het gebruik van softwareprogramma’s maakt het mogelijk om voor uitgebreide installaties deze berekening uit te voeren. De gegevens die deze softwareprogramma’s gebruiken zijn afgeleid van technische informatie van de gebruikte componenten.

FAULHABER GROUP

Voorsprong redt Levens

Hoesten, koorts, hoofdpijn, spierpijn? Zeker met de winter op komst wil iedereen mogelijk weten of het een gewoon griepje is, of corona. En liefst zo snel mogelijk. De benodigde monstername is snel gebeurd. Vervolgens kan dit monster worden geanalyseerd, ofwel door het in te sturen naar een groot laboratorium, ofwel met een zogeheten "point-of-care"-systeem voor een directe uitslag op de locatie van de patiënt. Ondanks de verschillende gebruikslocaties hebben beide methoden één ding met elkaar gemeen: aandrijvingen van FAULHABER staan garant voor betrouwbare resultaten.

FAULHABER GROUP

Drie-eenheid van koppel, snelheid en precisie. Stap in de ring met uw toepassing

Veel toepassingen vragen om een aandrijving met een centrale opening om bijvoorbeeld licht, kabels of componenten doorheen te kunnen leiden. Goede voorbeelden zijn toepassingen in de optica en fotonica voor systemen voor lasergeleiding, maar ook in de automatisering en robotica voor halfgeleideraansturing (afbeelding 1). Tot voor kort leidde dit in conventionele aandrijfsystemen altijd tot compromissen. De holle assen waren vaak relatief klein, de aandrijvingen langzaam of zwaar, of de mechanische integratie was arbeidsintensief. Een nieuwe zogenaamde ringmotor biedt nu een veelbelovend alternatief. Met een grote openingsdiameter van 40 mm en moderne stappenmotortechnologie levert deze aandrijving een uitgebalanceerde combinatie van snelheid en koppel, bij een laag gewicht en een kleine omvang.

FAULHABER GROUP

Betrouwbaar oog in de elektromagnetische storm

Waar elektrische stroom is, zijn elektromagnetische pulsen. Die kunnen een extreem verstorend effect hebben op de elektronische apparatuur die ons tegenwoordig overal omringt. Daarom is een van de vele zaken die autofabrikanten moeten controleren de elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van hun producten. Sterker nog: auto's zitten zelf vol met gevoelige elektronica en worden getest in gespecialiseerde EMC-laboratoria. Het is daar voor mensen niet prettig werken. Om tijdens de tests alles in het oog te houden worden camerasystemen gebruikt. mk-messtechnik is gespecialiseerd in zulke systemen. De in de zwenkkoppen gebruikte motoren van FAULHABER zorgen voor een exacte positionering van de op afstand bediende modules.

OMRON News

Nieuw FH Vision-systeem met AI-defectdetectie

Het beeldverwerkingssysteem identificeert subtiele defecten met menselijke gevoeligheid voor een hogere detectiegraad.

FAULHABER GROUP

Ironhand superpower under control

Werkgerelateerde aandoeningen aan het bewegingsapparaat komen veel voor in Europa en Noord-Amerika. Ze vormen een van de belangrijkste reden voor langdurig werkverzuim: 45% van alle beroepsziekten bestaat uit problemen met nek, schouders en armen die zijn ontstaan op de werkvloer. In Europa liggen de kosten hiervoor jaarlijks bij zo’n 2,1 miljard euro. Om dit soort blessures te voorkomen wordt onder andere ingezet op wearables, kleding met ingebouwde technologie.Een voorbeeld is de Zweedse Ironhand® van BIOSERVO TECHNOLOGIES, een zachte robothandschoen die de gepatenteerde SEM-technologie van het bedrijf gebruikt om de menselijke gripkracht te versterken. De krachtondersteuning voor de individuele vingers wordt geleverd door aandrijvingen van FAULHABER.

FAULHABER GROUP

Wereldwijde logistiek kan niet zonder micromotoren

Steeds meer, steeds sneller, steeds verder – alles moet op het juiste moment op de juiste plaats komen – de wereldwijde goederencyclus houdt de economie draaiend en is een uitdaging voor iedereen die erbij betrokken is. Het werkt alleen door het gebruik van uitgebreide automatisering binnen de logistieke keten, wat ondenkbaar zou zijn zonder een armada aan hoogwaardige micromotoren. Die motoren moeten vaak forse krachten uitoefenen onder extreem krappe omstandigheden. En ze moeten vooral altijd betrouwbaar werken in continu bedrijf. Daarom zijn in deze uitdagende toepassingen vaak aandrijvingen van FAULHABER te vinden.

FAULHABER GROUP

Snelheid en nauwkeurigheid of Van compact naar powerpack? Aandrijfoplossingen voor laboratoriumautomatisering

Elke dag worden in analytische laboratoria grote hoeveelheden samples onderzocht. Het voordeel van automatisering op dit gebied ligt voor de hand: automatisering zorgt voor snellere resultaten, een hogere capaciteit, minder fouten en lagere personeelskosten. Voor een soepele werking van de aandrijfsystemen zijn een hoge dynamiek en een grote nauwkeurigheid van essentieel belang. We spreken met dr. Aihua Hong over de eisen en ontwikkelingen in dit marktsegment, waarvoor zij bij FAULHABER verantwoordelijk is.

Seco Tools

Onzekerheden in het proces overwinnen om afval en herbewerking te verminderen

Productkwaliteit is een belangrijke prestatie-indicator voor productiebedrijven. Veel werkplaatsen zijn van mening dat het behalen van kwaliteitscertificeringen zoals ISO, NADCAP en API de kwaliteit van hun werk ten goede komt. In werkelijkheid richten de normen zich niet volledig op het maken van acceptabele afgewerkte werkstukken, maar op het vaststellen van procedures voor het afwijzen van slechte onderdelen

Seco Tools

Duurzaam produceren

Bedrijven plakken tegenwoordig het label “duurzaam” op allerlei producten en activiteiten, van vis en meubels tot energieverbruik en architectuur. Daarbij gaat het hen, zoals ze zelf aangeven, om milieubescherming en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Ook bij het bewerken van materialen als onderdeel van de productie is altijd al gestreefd naar duurzaamheid, maar dan in een meer specifieke zin. Wanneer een fabrikant erin slaagt materiaal te bewerken tot scherp geprijsde, hoogwaardige producten, dan kan hij winst maken en zo zijn bedrijf in stand houden.

  • 1
  • 2

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers