www.technologieenindustrie.com
NSK

Drietal prestigieuze onderscheidingen voor NSK

NSK ontving in 2023 drie onderscheidingen voor haar vooruitgang op het gebied van technische prestaties, ESG (milieu, sociaal, bestuur) en diversiteit en inclusiviteit van werknemers.


Drietal prestigieuze onderscheidingen voor NSK
Deze nieuwste prijzen en onderscheidingen weerspiegelen NSK's progressieve inspanningen op essentiële zakelijke gebieden.

Het bedrijf maakte bijvoorbeeld met trots bekend dat Dr. Satoru Arai, Executive Chief Engineer bij NSK's Industrial Machinery Technology Development Centre, de 2023 Manufacturing & Machine Tool Award for Technical Achievement heeft ontvangen van de Japan Society of Mechanical Engineers (JSME). De JSME kent deze prestigieuze prijs toe aan personen die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan productie- en gereedschapsmachines doormiddel van het ontwikkelen van nieuwe technologieën, producten en productiemethoden.

Met name is de prijs een erkenning voor de prestaties van Dr. Arai bij het opzetten van een uniek raamwerk voor machineontwerp en het ontwikkelen van stabilisatietechnologie voor gereedschapsmachines. De NSK Feed Drive Adjuster is het concrete resultaat van deze stabilisatietechnologie, die geavanceerde automatisering van gereedschapsmachines mogelijk maakt en daarnaast ook milieuvoordelen oplevert die nieuwe mogelijkheden biedt in productietoepassingen. Hoewel de NSK Feed Drive Adjuster nog niet beschikbaar is, zorgt het nu al voor de nodige ophef in de industrie.

"Ik ben vereerd met de prijs voor mijn inspanningen om nieuwe waarde te creëren door het integreren van het ontwerp van machines en componenten," zegt Dr. Arai. "NSK zal zich blijven inspannen voor het creëren van meerwaarde en voor concrete toepassing in de praktijk."

NSK viert daarnaast ook de herhaalde selectie voor de Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific Index), een toonaangevende ESG index die bestaat uit bedrijven in de regio Azië-Pacific met uitstekende duurzaamheidsprestaties.

Het bedrijf is sinds 2002 al 22 jaar op rij geselecteerd voor opname in de DJSI Asia Pacific Index. De komende jaren blijft NSK doorgaan met het promoten van ESG-beheer als een van de belangrijkste managementkwesties van het bedrijf. Daarnaast blijft NSK streven naar het oplossen van sociale kwesties via de activiteiten van het bedrijf.

Tot slot is de onderscheiding voor NSK's voortdurende inspanningen op het gebied van diversiteit en inclusie van het personeel net zo belangrijk. Op basis van de Pride Index 2023, een evaluatie van initiatieven voor lhbtq die zijn gedefinieerd door de in Japan gevestigde organisatie 'work with Pride', ontving NSK weer een Gold Award. Het is het derde opeenvolgende jaar dat NSK deze prestigieuze titel ontvangt, die de wens van het bedrijf weerspiegelt om een werkomgeving te creëren die de capaciteiten en eigenschappen van elke werknemer maximaal tot zijn/haar recht doet komen. Om meer begrip en empathie te kweken voor minder zichtbare vormen van diversiteit, onderneemt het bedrijf regelmatig initiatieven met betrekking tot lhbtq.

"Diversiteit is een bron van concurrentievermogen", aldus Akitoshi Ichii, president-directeur en CEO van NSK. "Een organisatiecultuur die elkaars individualiteit erkent en respecteert, is essentieel voor innovatie. Om ervoor te zorgen dat we een bedrijf zijn dat klanten over 100 of 1000 jaar niet alleen nodig hebben, maar ook vertrouwen en kiezen, zullen we de diverse waarden en persoonlijkheden van alle belanghebbenden blijven respecteren, bijdragen aan de ontwikkeling van de maatschappij en streven naar duurzame groei van de NSK Group."

www.nsk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers