www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll breidt Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) uit met flexibele en krachtige besturingsoplossing

Sant'Antonino, Zwitserland. Interroll's krachtige MultiControl, wereldwijd een bewezen besturingsoplossing voor conveyors, kan nu ook worden gebruikt voor geautomatiseerd pallettransport: Toegepast in combinatie met het Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) verenigt en vereenvoudigt deze oplossing de besturing van 400 V en 48 V/24 V aandrijvingen. Dit vermindert de planning- en installatie-inspanningen voor materiaalstroomprojecten aanzienlijk. Afhankelijk van de eisen van de klant, kunnen systeemintegratoren er een brede range geautomatiseerde applicaties mee implementeren, van autonome plug-and-play pallettransportbanden zonder PLC, tot complexe toepassingen in de Industrie 4.0 omgeving.


De nieuwe MultiControl voor pallettransportinstallaties is een multi-protocol besturing (PROFINET, EtherNet/IP en EtherCAT), waarmee tot vier aandrijvingen (d.w.z. 400 V trommelmotoren of RollerDrive en bijbehorende sensoren) op veldbusniveau kunnen worden geïntegreerd en bestuurd. Met de geïntegreerde transportlogica van Interroll zijn bijvoorbeeld autonome en stuwdrukvrije pallettransportbanen zonder PLC mogelijk, wat de planning en inbedrijfstelling van een groot aantal standaardtoepassingen in de palletlogistiek drastisch vereenvoudigt. Desgewenst kan de MultiControl op een PLC worden aangesloten om de actuele bedrijfsdata van de transportinstallatie centraal in real time op te vragen, of om de materiaalstroom door maatwerkprogrammering aan te passen aan specifieke klantwensen.

"Met de constante uitbreiding van de toepassingsgebieden van de MultiControl, die de industriestandaard voor geautomatiseerde transportsystemen is geworden, profiteren onze klanten van de voordelen van onze modulaire platformstrategie, die is afgestemd op alle oplossingen en industrieën. De implementatie van automatiseringsbehoeften in pallettransport is nu nog eenvoudiger en efficiënter. Daardoor verbeteren wij het concurrentievermogen van onze klanten - ongeacht of het gaat om standaardtoepassingen of uitdagingen in zeer complexe, genetwerkte bedrijfsomgevingen", aldus Marcus Dörr, hoofd Engineering en Development en Global Product Manager bij Interroll Conveyor GmbH.

De MPP vormt de technologische basis voor aangedreven pallettransportbanden met een uiterst flexibel, modulair ontwerp. Afhankelijk van het ontwerp van de transportlijn en de keuze van de transportmodules kunnen pallets met een gewicht tot 1.200 kilo worden getransporteerd met een maximumsnelheid van 0,5 meter per seconde. In combinatie met autonoom werkende opslag- en orderverzamelinstallaties, transferwagens en het Pallet Flow opslagsysteem kunnen zo zeer dynamische en compacte palletmagazijnen worden gebouwd met een handlingsnelheid van 100 pallets/uur per opslag- en orderverzamelinstallatie of transferwagen.

De nieuwe MultiControl voor pallettransport is ook leverbaar met een bijpassende en reeds geconfigureerde schakelkast, waardoor de planning en installatie nog minder tijd kosten. Het systeem wordt wereldwijd op hetzelfde tijdstip geïntroduceerd en wordt direct geleverd.


Interroll breidt Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) uit met flexibele en krachtige besturingsoplossing
Interroll breidt Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) uit met flexibele en krachtige besturingsoplossing

Afhankelijk van de eisen van de klant kunnen systeemintegratoren er een breed scala aan geautomatiseerde applicaties mee implementeren, van autonome plug-and-play pallettransportsystemen zonder PLC tot complexe toepassingen in de Industrie 4.0 omgeving.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers