www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll breidt programma bandbochten uit

Sant'Antonino, Zwitserland. Interroll introduceert wereldwijd een nieuwe bochtband: de Interroll Belt Curve 1200. Deze biedt alle kwaliteits- en efficiency voordelen van een wrijvingsloos aandrijfconcept en verbetert tegelijkertijd de transportprestaties van kleinere goederen. Bovendien is er nu op aanvraag een variant met een eindloze transportband leverbaar.


Bandbochten behoren tot de technisch meest veeleisende transportmodules in de materiaalstroomsystemen van koerier-, expres- en pakketdienstaanbieders, die - vooral door de sterk groeiende e-commerce – momenteel in hun distributiecentra 24 uur per dag de snel groeiende goederenstromen moeten zien te managen. Tenslotte moeten ook bij zwaardere goederen de benodigde krachten om van transportrichting te veranderen, met zo min mogelijk slijtage worden overgedragen. Daarom zijn de Interroll bandbochten extreem onderhoudsarm ontworpen, zonder wrijving, waardoor het regelmatig naspannen van de transportband overbodig is en het slippen van de band, dat kan leiden tot storingen van de bochttransporteur, voorkomen wordt. Deze voordelen hebben ertoe geleid dat wereldwijd al meer dan 100.000 bandbochten van Interroll door pakketbezorgers en bij de bagageafhandeling op vliegvelden worden gebruikt – in enkele gevallen al tientallen jaren.Interroll breidt programma bandbochten uit

Ook de nieuwe Interroll Belt Curve 1200 is gebaseerd op dit principe en biedt naast de voordelen van de positieve aandrijving nog meer verbeteringen. Zo zijn er bijvoorbeeld voor het eerst cilindrische draairollen geïntegreerd, waardoor de afstand tussen de verbinding en de volgende transportband aanzienlijk wordt verkleind. Het voordeel: met de nieuwe bochttransporteur kunnen nu ook kleinere transportgoederen snel en veilig worden getransporteerd. Naast de mechanische transportbandverbinding is er als optie ook een gevulkaniseerde eindloze transportband leverbaar, wat vooral door gebruikers in Europa en Azië op prijs wordt gesteld.


Interroll breidt programma bandbochten uit


Interroll breidt programma bandbochten uit

De nieuwe bochttransporteur wordt geproduceerd in de Verenigde Staten, China en Duitsland en is nu wereldwijd voor klanten beschikbaar.


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers