www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll introduceert nieuwe verticale crossbelt sorter

Sant'Antonino, Zwitserland/Sinsheim, Duitsland. Ruimtebesparend, energie-efficiënt en onderhoudsvriendelijk: met de nieuwe MX 018V verticale crossbelt sorter maakt Interroll het voor systeemintegratoren en hun eindklanten eenvoudiger om de wereld van automatische crossbelt sorter oplossingen te betreden. Vooral aanbieders van koeriers- en pakketdiensten, e-commerce aanbieders en logistieke dienstverleners krijgen hiermee de mogelijkheid om via één technische infrastructuur met een groot aantal eindpunten een grote verscheidenheid aan goederen ruimtebesparend, zorgvuldig en energiezuinig te verwerken. Tegelijkertijd profiteren gebruikers van de prestatie- en economische voordelen van het bewezen, mechanisch aangedreven crossbelt sorter platform van Interroll.


Bij de nieuwe MX 018V verticale crossbelt sorter, die de ST 6130 verticale crossbelt sorter vervangt, is de transportsnelheid van stukgoederen verhoogd van 1,6 m/s naar 1,8 m/s. Bovendien is de maximale uitschuiflengte vergroot van 80 tot 180 meter. Met de nieuwe sorter kunnen hoge doorvoersnelheden tot 14.000 stuks per uur worden bereikt en kunnen goederen tot een gewicht van 35 kg worden getransporteerd. Daarbij verwerkt de sorter een grote verscheidenheid aan verschillende gesorteerde goederen, van kartonnen dozen, pakketten, maxibrieven en postzakken tot polybags en meer. Door het gebruik van energiezuinige motorreductoren vraagt dit minder energie dan met conventionele sorteraandrijvingen.


Interroll sorterbesturing op aanvraag

Desgewenst kan de nieuwe MX 018V verticale crossbelt sorter met een modulaire en autonome machinebesturing van Interroll middels plug-and-play snel en veilig in bedrijf worden gesteld en door de systeemintegratoren ter plekke worden aangesloten op het betreffende goederenbeheersysteem.


"Waar het bij de nieuwe oplossing om draait is het voordeel dat het biedt aan onze klanten. Daarom is de nieuwe MX 018V verticale crossbelt sorter gebaseerd op ons moderne crossbelt sorter platform, dat ook al wordt gebruikt in de MX 025H horizontale hoog presterende crossbelt sorter. Zo profiteren onze klanten en gebruikers onder meer van bewezen technologieën, korte levertijden en snelle levering van reserveonderdelen als onderdeel van de Interroll Lifetime Service. Tegelijkertijd kan het systeem dankzij de modulaire uitbreidbaarheid naadloos worden aangepast aan de specifieke eisen van de gebruiker. Een voorbeeld is de optioneel verkrijgbare Top Loader die is gebaseerd op onze innovatieve toevoerbanden voor cross belt sorters", aldus Steffen Flender, bedrijfsleider van Interroll Automation GmbH.


Momenteel zijn wereldwijd al zo'n 500 Interroll sorters in gebruik bij marktleiders als Amazon, DHL, FedEx, UPS, Hugo Boss, Inditex (ZARA), Zalando, Swiss Post, Oostenrijkse Post en China Post. Een belangrijke reden voor dit succes is het mechanische basisprincipe van deze automatische sorteersystemen. In tegenstelling tot concurrerende producten is het aantal elektronische componenten in Interroll’s sorter oplossingen ontwerptechnisch zo laag mogelijk gehouden. Dit unieke ontwerp zorgt zo voor maximale beschikbaarheid, zeer lange standtijden, minimale bedrijfskosten en korte terugverdientijden.


Interroll introduceert nieuwe verticale crossbelt sorter
Interroll introduceert nieuwe verticale crossbelt sorter

Interroll introduceert nieuwe verticale crossbelt sorter
Interroll introduceert nieuwe verticale crossbelt sorter

De nieuwe MX 018V verticale cross belt sorter heeft een maximale uitschuiflengte van 180 meter en een transportsnelheid van 1,8 m/s.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers