www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll introduceert de nieuwe LCP AMR Top Module als uitbreiding op het LCP platform

Inspelend op de al maar groeiende vraag naar autonome material handling, lanceert Interroll als innovatie de nieuwe LCP AMR Top Module, samen met twee toonaangevende bedrijven op het gebied van mobiele robotica die deze oplossing met succes hebben getest en hebben aangemerkt als hun voorkeursoplossing.

Interroll introduceert de nieuwe LCP AMR Top Module als uitbreiding op het LCP platform

Deze geavanceerde oplossing combineert het bewezen Light Conveyor Platform (LCP) van Interroll met een AMR. Het jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van de huidige robotmarkt wordt geschat op meer dan 20 procent tot 2027, wat duidt op een groeiende vraag naar collaboratieve robots (cobots) en de integratie van robotica op diverse terreinen, zoals logistiek.

Met de LCP AMR Top Module technologie toont Interroll opnieuw zijn drive om grenzen te verleggen en nieuwe robotproducten te ontwikkelen die branche-breed een revolutie teweeg brengen.

De LCP AMR Top Module transportmodule maakt de handling van lichtgewicht goederen op de AMR mogelijk en is onderdeel van het modulaire LCP platform van Interroll.

De LCP AMR Top Module zorgt voor een naadloze interface en garandeert zo een vloeiende materiaalstroom bij integratie van een AMR. De eindgebruiker kan vertrouwen op een complete oplossing, het hoogste niveau van comfort voor de klant en een eenvoudig integratieproces.



Interroll introduceert de nieuwe LCP AMR Top Module als uitbreiding op het LCP platform

Nieuwe standaards zetten

AMR's worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen op het gebied van onder andere materiaalverwerking, productie, fabricage en goederentransport. De robots zelf worden gebruikt voor repetitieve, ruwe of gevaarlijke configuraties in verschillende omgevingen. De nieuwe oplossingen kunnen zeer snel worden geïntegreerd en eenvoudig worden geïnstalleerd op elke gebruikerslocatie.


Interroll introduceert de nieuwe LCP AMR Top Module als uitbreiding op het LCP platform

"Deze nieuwe productlancering weerspiegelt onze drive om branche-specifieke uitdagingen aan te gaan en weerspiegelt onze betrokkenheid bij het leveren van oplossingen in een snel evoluerend landschap", zegt Jens Struewing, Executive Vice President Products & Technology bij Interroll. "Onze nieuwe LCP AMR Top Module zal ongetwijfeld een nieuwe standaard zetten voor de robotica-omgeving waarin we actief zijn."

"Productveiligheid, normen en bewezen technologieën vormen een belangrijk deel van de kwaliteit en zorgen ervoor dat elk product voldoet aan het hoogste niveau van eisen waarop klanten kunnen vertrouwen. Daarom hebben we besloten om met Interroll samen te werken aan dit project", voegt Rasmus Smet Jensen, VP Marketing & Strategy MiR, toe.


Efficiëntie, veelzijdigheid, productiviteit

De LCP AMR Top Module is een transportmodule die de goederenstroom met soepele hand beheert. Klanten kunnen snelle respons- en levertijden verwachten als hun systeem moet worden uitgebreid. De LCP Autonomous Mobile Robot (AMR) bestaat uit twee elementen en is onderdeel van een volledig modulair Light Conveyor Platform. Interroll’s transportband top module in combinatie met de AMR is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met transportbanden en maakt deel uit van de bewezen LCP oplossing van het bedrijf.


Interroll introduceert de nieuwe LCP AMR Top Module als uitbreiding op het LCP platform

"We zijn verheugd dat we op dit gebied kunnen samenwerken met Interroll", zegt Daniel Rossek, EMEA System Integrator Manager bij OMRON Europe. “Dankzij de combinatie van geavanceerde technologie en aanpassingsvermogen, kan de LCP AMR Top Module een bijdrage leveren aan het realiseren van nieuwe niveaus van efficiëntie, veelzijdigheid en productiviteit."

Om het succes van klanten te continueren staat Interroll open voor samenwerking met alle robotfabrikanten en systeemintegratoren die met deze AMR oplossingen werken.

Het Interroll Lifetime Service team ondersteunt systeemintegrators en eindgebruikers vanaf de start van de installatie van de LCP AMR Top Module tot en met de volledige levensduur van de oplossing. Als het om service gaat, zijn de deskundige servicetechnici van Interroll een waardevolle bron van kracht en ondersteuning van klanten over de hele wereld. De productie van de LCP AMR Top Module start dit jaar in Europa; andere Interroll regio's volgen.

Klanten worden uitgenodigd om uit eerste hand kennis te maken met de LCP AMR Top Module tijdens het lanceringsevenement dat gepland staat voor All About Automation in Chemnitz, Duitsland op 27-28 september 2023.

 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers