www.technologieenindustrie.com
WIDIA

Nieuwe VariMill II ER uitbreiding van het WIDIA VariMill productprogramma

Ontstaan vanuit het succes van de VariMill I™ en de VariMill II™ contourfrezen, levert de VariMill II ER™ contourfrees dezelfde superieure prestaties als zijn voorgangers, maar dan wel met functies die de stabiliteit vergroten. Door zijn succes als populaire en effectieve maatoplossing, maakt WIDIA™ nu de VariMill II ER frees beschikbaar als optie in het standaard productprogramma. Zo krijgen klanten wereldwijd met deze standaard portfolio de beschikking over snelle, eenvoudige en toegankelijke bestelmogelijkheden.

Nieuwe VariMill II ER uitbreiding van het WIDIA VariMill productprogramma
Net als de VariMill II, zijn de VariMill II ER contourfrezen ontworpen met vijf ongelijkmatig verdeelde snijkanten. Echter, in tegenstelling tot de bestaande VariMill productlijn, zorgt de excentric relief (ER) die met deze nieuwe snijkanten wordt geleverd, voor een betere slijtvastheid van de snijkanten en voor hoge voeding en hoge verspaansnelheden.

De VariMill II ER contourfrees heeft een andere conische kern dan de VariMill I en II voor grotere stabiliteit, en verschilt ook daarvan, omdat hij is ontworpen voor centreerbewerkingen

VariMill II ER is het eerste off-the-shelf gereedschap met SAFE-LOCK™ van Haimer, waarmee een uitstekende stabiliteit wordt gerealiseerd, pull out wordt geëlimineerd en waarmee het gereedschap als geheel meer concentrisch wordt. SAFE-LOCK is leverbaar bij gereedschappen vanaf > 1/2" (12 mm) in diameter.

Meer dan 100 VariMill II ER standaard typen zullen wereldwijd beschikbaar komen met diameters van 3/8-1" (10-25 mm). Hoewel in de eerste plaats ontworpen voor voor- en nabewerkingtoepassingen in de lucht- en ruimtevaart, kunnen de VariMill II ER frezen ook worden gebruikt als oplossing voor elke titanium of roestvast staal bewerking en zijn ze ook geschikt voor slotting, ramping en plunging.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers