www.technologieenindustrie.com
WIDIA

Widia introduceert de volgende generatie voor veelzijdig schachtfrezen

Een nieuw volhardmetaal schachtfreesplatform biedt betaalbare prestaties en betrouwbaarheid in toepassingen voor staal, roestvrij staal en gietijzer.


WIDIA™ heeft vandaag de lancering aangekondigd van het WCE-platform voor massief hardmetalen schachtfrezen, dat betaalbare prestaties en betrouwbaarheid levert voor kleine tot middelgrote verspanings bedrijven. De eerste uitgave van het WCE-platform is voorzien van WCE4, een geometrie met vier spaangroeven die geavanceerde, hoogwaardige eigenschappen combineert met een gloednieuwe, veelzijdige kwaliteit die wordt aangeboden tegen een zeer concurrerende prijs.

"Met zijn nieuwe ontwerp levert de WCE4 de volgende generatie veelzijdige inzetbare cilindrische frezen om onze klanten te helpen productiever en efficiënter te zijn", zegt de wereldwijde manager voor volhardmetaal-gereedschappen WIDIA, Tamir Sherif. "De WCE4 is een aantrekkelijk geprijsd gereedschap voor kleine tot middelgrote bedrijven waar betrouwbaarheid en een consequente standtijd hoog in het vaandel staan."


Widia introduceert de volgende generatie voor veelzijdig schachtfrezen
De WCE4 wordt een hoofdproduct in de kleine tot middelgrote verspanings bedrijven met geavanceerde, veelzijdige geometrische functies voor een betaalbare prijs.

Twee belangrijke kenmerken van dit type gereedschap zijn de asymmetrische snijkants verdeling en variabele spiraalhoek. De combinatie van deze twee vermindert trillingen en maakt zware sneden mogelijk, terwijl de nieuwe hardmetaalsoort, WU20PE, veelzijdigheid mogelijk maakt in staal, roestvrij staal en gietijzer toepassingen. Deze ontwerpkenmerken, in combinatie met de geometrie met vier spaangroeven, zorgen voor een schachtfrees met betrouwbare prestaties en veelzijdigheid in toepassingen, zelfs bij veeleisende bewerkingen zoals gleuven in vol materiaal en zware sneden.

Het WCE-platform omvat frezen met vier spaangroeven, zowel scherphoekige als kogelvormige uiteinden met zowel vol cilindrishe- als Weldon-schachtvorm en is verkrijgbaar in zowel metrische als inch-afmetingen. De WCE5-geometrie met vijf spaangroeven wordt later in 2022 uitgebracht. Bestellingen voor de WCE4-schachtfrezen, evenals andere WIDIA-gereedschappen voor het verspanen van metaal, kunnen worden geplaatst via geautoriseerde distributiepartners van WIDIA.

Klik hier voor meer informatie over WCE4.


Widia introduceert de volgende generatie voor veelzijdig schachtfrezen
De WCE4 wordt aangeboden in configuraties met zowel kogelvormige als scherphoekige uiteinden

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers