www.technologieenindustrie.com
WIDIA

WIDIA introduceert M1600 vlakfrees serie welke geschikt is voor verschillende bewerkingsomstandigheden en -opstellingen

De nieuwe vlakfrees ontworpen voor voorbewerking en semi-nabewerking van een verscheidenheid aan staalsoorten, roestvrij staal, gegoten staal en nodulair gietijzer soorten.WIDIA heeft vandaag een persbericht vrijgegeven voor de introductie van de M1600 vlakfrees, geschikt voor voorbewerken tot semi-nabewerken in staal, roestvrij staal, gietijzer en nodulair gietijzer. Met 16 snijkanten en een slim wisselplaatontwerp presteert de M1600 in verschillende bewerkingsomstandigheden, waaronder machines met laag vermogen, onstabiele opstellingen, als lange uitsteeklengtes, lichter uitgevoerde machines en opspanomstandigheden.


WIDIA introduceert M1600 vlakfrees serie welke geschikt is voor verschillende bewerkingsomstandigheden en -opstellingen
M1600 vlakfrees aangebracht in een houder alvorens een test uit te voeren op een DC55 machine in gietijzer GGG60, staal 42CrMo4 en roestvrij staal 1.4301

“Vlakfrezen is een van de meest voorkomende bewerkingen, dus hebben we een veelzijdige en kosteneffectieve oplossing ontworpen die substantiële verbeteringen oplevert voor onze klanten, in verspaningstijden bij frezen in staal en gietijzer”, zegt Anna Kim, WIDIA’s Wereldwijd Manager voor wisselplaat frezen . "De M1600 vertegenwoordigt een kant-en-klare oplossing voor klanten in de algemene techniek, energie en automobiel industrie die hun inventaris van vlakfreesgereedschap willen verminderen en hun bewerkingscapaciteit willen vergroten."

De precisiegeslepen wisselplaat met 16 snijkanten en een positieve geometrie geeft lage snijkrachten en maakt lager stroomverbruik mogelijk, wat resulteert in een hogere standtijd en vermindering van de kosten per snijkant. De M1600 heeft één universele wisselplaatgeometrie in drie veelzijdige hardmetaalsoorten: WP35CM, WK15CM en WU20PM.

De kwaliteit WP35CM is geschikt voor alle soorten staal, terwijl de kwaliteit WK15CM is ontworpen voor gietijzer soorten en het beste presteert bij droge toepassingen, maar ook in natte omstandigheden kan worden gebruikt.
De universele hardmetaalsoort WU20PM kan worden gebruikt voor de bewerking van staal, roestvast staal en voor hoge temperatuurlegeringen in zowel droge als natte toepassingen.

Het 'slimme' wisselplaatontwerp heeft een ondersteuningsvlak onder de snijkant dat een soepele spaanstroom bevordert en de snijkrachten op het gereedschap vermindert. De wisselplaat heeft ook een gebogen snijkant en is axiaal positief, wat resulteert in een lager energieverbruik. Deze belangrijke ontwerpkenmerken in combinatie met 16 snijkanten maken de M1600 frees tot een voordelige optie voor vlakfrezen.

M1600 vlakfrezen zijn verkrijgbaar in zes metrische diameter afmetingen tussen 50 mm en 160 mm. Inch-diameter maten volgen in het najaar van 2021. Bestellingen voor de M1600-freesbody’s en -wisselplaten en andere WIDIA-gereedschappen voor het bewerken van metaal kunnen worden geplaatst via geautoriseerde WIDIA-distributiepartners. Klik hier voor volledige details van de M1600, inclusief een video over het zijkantfrezen.


WIDIA introduceert M1600 vlakfrees serie welke geschikt is voor verschillende bewerkingsomstandigheden en -opstellingen
Chips geproduceerd uit een Staall 42CrMo4-bewerking met behulp van de M1600-frees


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers