www.technologieenindustrie.com
TECHNIFOR

Technifor presenteert serie autonome markeeroplossingen - de meest gediversifieerde op de markt

De autonome markeermachines van Technifor hebben geen computer nodig. Ze bieden een kosteneffectieve oplossing voor kleine en middelgrote productieseries en kunnen gebruikt worden voor een breed scala aan toepassingen.

Technifor presenteert serie autonome markeeroplossingen - de meest gediversifieerde op de markt
De autonome markeerserie bestaat uit zes units: drie draagbare en drie stand-alone units. Elke unit is ontworpen voor een specifiek doel, maar alle leveren ze dezelfde toonaangevende prestaties bij het micro-percussie markeren. De drie units uit de draagbare serie vullen elkaar perfect aan en zijn ideaal voor het markeren van grote onderdelen.

De M120 is volledig op zichzelf staand, inclusief een besturingsunit en een met een draagriem uitgerust pakket batterijen, zodat de gebruiker zich vrij kan bewegen. Een toetsenbord kan worden aangesloten voor het snel voorbereiden van een markeerbestand. Een gebruiksvriendelijke grafische interface begeleidt de gebruiker door het complete markeerproces, waarbij 5 karakters per seconde kunnen worden gemarkeerd. De draagbare XF520Cp weegt slechts 2,7 kg. Met 10 tekens per seconde is het de snelste op de markt - tweemaal zo snel als zijn beste concurrent. Het is tevens veelzijdig: karakters van 0,5 tot 49,5 mm behoren tot de mogelijkheden.

De XF350 markeert met 0,4 mm dieper dan welke concurrent ook. Dit is van onschatbare waarde als de te markeren onderdelen moeten worden gebruikt in corrosieve omgevingen, zoals de olie- en gasindustrie, pijpleidingfabricage of scheepsbouw. Hij is ergonomisch ontworpen en de grepen kunnen eenvoudig worden geroteerd voor verticaal of horizontaal gebruik.

Van de stand-alone werkbankmachines, is de XF500 is de meest economische. Deze kolomgemonteerde machine heeft een groot markeeroppervlak van 120 x 100 mm, plus een groot ingebouwd display. Hij is makkelijk in het gebruik en geschikt voor zowel korte als lange productieseries. Hij kan gebruikt worden op alle materialen (metalen tot 62 HRC, legeringen en kunststoffen), en op alle oppervlakken: vlak, bol, bewerkt, ruw, geschilderd etc.

Twee nieuwe varianten zijn toegevoegd aan het assortiment: de XF500Zm en de MR7000. De XF500Zm is een markeeroplossing die is uitgevoerd met een gemotoriseerde as en een aanraakgevoelige markeerstift. Nauwkeurigheid is de belangrijkste eigenschap, met een zeer nauwkeurig stiftgeleidingsysteem en een gemotoriseerde Z-as. Het kan het te markeren oppervlak lokaliseren zonder input van de gebruiker of handmatige aanpassing, hetgeen het proces versnelt en de productiviteit verhoogt. Het is nauwkeurig genoeg om karakters van slechts 0,5 mm hoog te kunnen markeren.

De MR7000 is een XF500Zm met een ingebouwde DataMatrix codelezer. Dit is essentieel voor veiligheidkritische onderdelen waar traceerbaarheid doorslaggevend is en waar de te markeren oppervlakken complex zijn. Deze machine is perfect voor toepassingen in de luchtvaart- en automobielindustrie, dan wel op enige ander gebied van de precisietechnologie.

Technifor heeft een ongeëvenaard scala aan opties voor al haar producten: elektromagnetische of pneumatisch technologie, kleurlinten voor in kleur markeren, kolom gemonteerde opties voor de draagbare units, een toevoersysteem voor te markeren onderdelen en een cirkelvormig markeerapparaat.
Alle markeerbehoeften van uw bedrijf kunnen worden gerealiseerd met deze autonome serie markeeroplossingen van Technifor. En met een identieke werkwijze voor alle machines, is dit een enorm voordeel.

www.gravotech.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers