www.technologieenindustrie.com
TECHNIFOR

LASERTOP

Dankzij deze nieuwe behuizing hebben de lasermarkeerstations een klasse 1 certificering, een veiligheidsniveau dat garandeert dat er geen risico bestaat voor de gebruikers. Ontworpen voor maximale veiligheid en optimale ergonomie, bezit de LASERTOP een aantal voordelen die niet worden aangeboden door de concurrentie.

LASERTOP

Veiligheid is gemaximaliseerd. De deur is voorzien van sensoren die, als hij wordt geopend, de lasers onmiddellijk uitschakelen. De behuizing is volledig afgedicht wat betreft laserstraling, zelfs via de balg, doorgaans in traditionele modellen een zwak punt. In aanvulling op de klasse 1 certificering, voldoet hij aan de Amerikaanse CDRH norm en aan Europese normen (met inbegrip van EN 60825-1).

De LASERTOP beschikt over uitstekende ergonomie en productiviteit. Hij heeft een breed kijkvenster (180 x 280 mm). De U-vormige deur, met een opwaartse lineaire beweging van 420 mm, vergemakkelijkt de besturing van onderdelen die moeten worden gemarkeerd en biedt voldoende toegang tot het brede werkgebied. Een handige functie is het tegengewicht in de deur, die daardoor zonder inspanning kan worden geopend. De standaard meegeleverde afstandsbediening heeft een noodstopknop en regelt de laser, de z-as, de deur, het licht en de rookafzuiging.

Als low-cost optie kan de deur met een motor worden uitgerust. Technifor heeft bewust gekozen voor elektrische, in plaats van pneumatische actuatoren, aangezien deze betrouwbaarder zijn en veel  gemakkelijker te implementeren. De deuropeningstijd is slechts 1,5 seconden en kan worden  geoptimaliseerd, afhankelijk van de effectieve slag, hetgeen een aanzienlijke productiviteitswinst oplevert.

Een nieuwe functie is voorts de op de laserkop gemonteerde verlichting. Deze beweegt op en neer mee met de laser en zorgt daarmee voor een constante uitstekende verlichting van het oppervlak dat moet worden gemarkeerd.

Het werkvlak is zodanig geoptimaliseerd dat het, afgezet tegen de machineafmetingen (620 x 600 x 772 mm), het grootst mogelijke werkoppervlak (600 x 550 x 450 mm) creëert. De diepte van de LASERTOP tafel biedt ruimte voor opslag van gereedschappen. Dit zorgvuldige ontwerp levert daadwerkelijke voordelen wat betreft de werkomgeving van de operators.

De LASERTOP kan eenvoudig worden opgewaardeerd: de opties kunnen ter plekke worden gemonteerd. In aanvulling op de deurmotor, omvatten de beschikbare opties een rookafzuigsysteem, een werkstukrouleringssysteem, een tweede diode, pc-gebaseerde z-as regeling en een handheld Data Matrix codelezer. De LASERTOP is compatibel met alle lasers in de Technifor YAG of glasvezel range: TD412, TF410, TF420 en de TF430. Daardoor kan hij worden toegepast in alle sectoren waar traceerbaarheid een vereiste is: medisch, industrie, machinebouw, lucht- en ruimtevaart, etc.

Deze oplossing is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een veilig markeerstation voor kleine tot middelgrote handmatige of semi-automatische productieseries.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers