www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll presenteert een nieuwe invoerbaan voor crossbelt sorters

Sant'Antonino, Zwitserland, 27 november 2018. Met de toevoeging van een nieuwe invoerbaan breidt Interroll zijn modulaire platformoplossingen voor hoog efficiënte materiaalstromen verder uit. De invoerbaan is zodanig ontworpen dat deze perfect samenwerkt met Interroll’s crossbelt sorter. De nieuwe invoermodules combineren hogere invoersnelheden met minder benodigde ruimte, waardoor een aanzienlijk snellere goederenstroom in automatische sorteersystemen kan worden gerealiseerd.

Interroll presenteert een nieuwe invoerbaan voor crossbelt sorters
Hoewel de nieuwe invoermodules veel efficiënter zijn dan eerdere oplossingen, is het ontwerp veel compacter. Bovendien zijn ze veel stiller in gebruik en ook geschikt voor het transport van kleinere goederen. Geïnspireerd door het ontwerp van Interroll's succesvolle Modular Conveyor Platform (MCP), bieden deze nieuwe invoerbanen alle voordelen van een modulair transportplatform in termen van flexibiliteit en efficiency. 
 
De compacte invoerbanen worden bijvoorbeeld aangedreven door krachtige, compacte synchrone riemaandrijvingen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van op de zijkanten gemonteerde motorreductoren. Hierdoor kunnen er meer toevoerbanen worden geïnstalleerd zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbare ruimte. Door het gebruik van elastische banden kunnen, indien nodig, de afzonderlijke transportbanden in de transportlijnen korte tijd worden stil gezet. Hierdoor kan een verhouding van 1:2 tussen lengte en breedte worden bereikt, waardoor hogere transportsnelheden en zeer kleine tussenruimtes tussen de afzonderlijke transportgoederen mogelijk worden en gebruikers makkelijk kleine producten kunnen vervoeren. 
 
Nauwkeurig instelbare transportsnelheden voor optimale invoersnelheden 
 
De nieuwe invoerbanen bestaan uit meerdere transportbanden die onafhankelijk van elkaar worden aangedreven. Hierdoor is het mogelijk om de transportsnelheden nauwkeurig aan te passen aan de eisen van elke sorteerder, zodat de gebruikers optimale aanvoersnelheden voor de getransporteerde goederen kunnen realiseren. Als er bijvoorbeeld meerdere pakketten in de goederenstroom worden ingevoerd, kunnen de afzonderlijke snelheden worden verhoogd of verlaagd om ervoor te zorgen dat de pakketten naadloos in lege containers op de hoofdtransportband worden geplaatst.
 
Naast een aanzienlijke uitbreiding van de functionaliteit, biedt de nieuwe oplossing ook voordelen op het gebied van installatie en onderhoud. De voor gemonteerde transportbanden, die ook zijn uitgerust met vingerbeschermingselementen, kunnen eenvoudig en ergonomisch van bovenaf worden geïnstalleerd. Door het gebruik van elastische transportbanden is het niet nodig om de banden regelmatig aan te spannen.

 
Interroll presenteert een nieuwe invoerbaan voor crossbelt sorters

Interroll presenteert een nieuwe invoerbaan voor crossbelt sorters
Ondertiteling: Hoge invoersnelheid, compact en modulair: de nieuwe Interroll invoermodules
 
 
Perscontact
Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 | 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com
 

Contact (Holland)
Interroll Fördertechnik GmbH
Höferhof 16 | 42929 Wermelskirchen | Duitsland
Alex van Dijk
+31 629527790
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.nl
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers