www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll presenteert nieuw plug-and-play transportbandplatform voor geautomatiseerde productieomgevingen

Met het nieuwe Light Conveyor Platform (LCP) breidt Interroll zijn productgamma uit met een platformgebaseerde materiaalstroomoplossing die de productiviteit van productieprocessen aanzienlijk verhoogt.

Het LCP is ontworpen als een modulair plug-and-play systeem, waarmee alle systeemintegratoren zeer eenvoudig schaalbare bandtransportsecties kunnen implementeren om snel te kunnen voldoen aan klantspecifieke automatiseringsvereisten voor de materiaalstroom. De hoge kwaliteit en beschikbaarheid van deze oplossing wordt onder andere gegarandeerd door het gebruik van technische producten die zich reeds honderdduizenden keren bewezen hebben bij gebruikers wereldwijd.

Efficiënte materiaaltoevoer en -afvoer spelen een cruciale rol bij het realiseren van het productiviteitspotentieel van productiecellen, assemblage- en verpakkingsstations. Tegelijkertijd vereisen de snel veranderende procesomgevingen in veel andere industrieën flexibele transportoplossingen die zich makkelijk aan nieuwe eisen kunnen aanpassen. Dat is precies wat de nieuwe materiaalstroomoplossing van Interroll voor systeemintegratoren en engineers realiseert: de betreffende bandtransporteurs op basis van LCP kunnen eenvoudig en zonder engineeringinspanningen worden samengesteld uit vooraf gemonteerde en vooraf gedefinieerde modules en via een autonoom machinebesturingssysteem snel en veilig in bedrijf worden gesteld, naar keuze zonder extra PLC. Afhankelijk van de eisen van de klant en de toepassing is echter ook aansluiting op een externe PLC met gebruikerspecifieke programmering mogelijk.

De LCP van Interroll is ontworpen voor het transport van kleinere goederen, maar ook van dozen of polybags tot 50 kilo. De transportbanden, die ook hellingen of dalingen aankunnen, worden aangedreven door compacte en energiezuinige trommelmotoren met een rendement van meer dan 85 procent, waardoor het energieverbruik en de energiekosten zeer laag blijven. Het volledig modulaire systeem kan heel eenvoudig en comfortabel op de pc worden gepland en geassembleerd met de populaire Layouter tool van Interroll. Daardoor worden de doorlooptijden van projecten en de noodzakelijke inspanningen voor systeemintegratoren drastisch verminderd. Bovendien scheppen de vooraf gedefinieerde moduleformaten in verschillende lengtes en breedtes de beste voorwaarden voor snelle productie- en levertijden.

Bij de ontwikkeling van het nieuwe platform werd ook veel aandacht besteed aan maximale veiligheid op de werkplek en een aangename werkomgeving. De nieuwe LCP werd vóór de marktintroductie uitvoerig getest, onderworpen aan extreme duur- en belastingtests, en ontwikkeld volgens de DMFA normen (Design for Manufacture and Assembly). Hij beschikt over een geïntegreerde noodstop met één druk op de knop, voldoet aan alle relevante veiligheidsvoorschriften en heeft een laag geluidsniveau tijdens de werking.

De LCP wordt geproduceerd in de Interroll vestiging in Hvidovre, Denemarken, en is per direct leverbaar in Europa en binnenkort ook in Azië en Noord- en Zuid-Amerika.


Interroll presenteert nieuw plug-and-play transportbandplatform voor geautomatiseerde productieomgevingen

De LCP (Light Conveyor Platform) van Interroll is ontworpen voor het transport van kleinere transportgoederen en van dozen of polybags tot 50 kilo.Interroll presenteert nieuw plug-and-play transportbandplatform voor geautomatiseerde productieomgevingen

De LCP van Interroll biedt perfecte condities voor het aanzienlijk verhogen van de productiviteit van productiecellen en assemblage- en verpakkingsstations door een efficiënte toe- en afvoer van materiaal.


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers