www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll krijgt van Actemium Lyon Logistics order voor sorters voor Franse posthubs

S. Antonino, Zwitserland/Lyon, Frankrijk, 6 december 2019. Systeemintegrator Actemium Lyon Logistics en Interroll hebben de opdracht gekregen voor drie sorters voor de Franse postbedrijven La Poste, DPD en Viapost. De bestelling maakt de 400e sorteervolgorde voor Interroll wereldwijd.


Drie van deze sorter systemen zullen worden geïnstalleerd in drie verschillende hubs binnen de La Poste groep in Frankrijk: La Poste Roissy Hub (augustus 2020 - Roissy), DPD (juli 2020 - Billy-Berclau) en Viapost (juni 2020 - Argonay).

De groei van e-commerce leidt wereldwijd tot een gestage toename van pakketvolumes, meer gevarieerde verpakkingen en hogere verwachtingen van de levertijd. Deze trends stellen de logistieke bedrijven van La Poste voor nieuwe uitdagingen, met name op het gebied van de verwerking en sortering van pakketten.

Om als integrator flexibel en efficiënt op deze uitdagingen in te spelen, heeft Actemium Lyon Logistics een concept ontwikkeld voor het toepassen van de nieuwste transport- en sorteertechnologieën en de modernste Warehouse Control Systems oplossingen voor de drie sorteerplatforms.

"Deze nieuwe opdrachten kwamen ook voort uit een jarenlange succesvolle samenwerking tussen Actemium Lyon Logistics en Interroll", aldus Nicolas Jaffeux, Postal and Express Department Manager bij Actemium Lyon Logistics, en Bruno Maisonneuve, Business Unit Manager van Actemium Lyon Logistics. "Actemium is een actieve partner in het ‘Rolling On Interroll’-programma van Interroll.”

400e sorter orde voor Interroll
Interroll levert horizontale en verticale crossbelt sorters voor volledig geautomatiseerde sorteerprocessen in de koeriers-, expres- en pakketdienstenmarkt. Doorvoersnelheden van 2.000 tot 15.000 units per uur maken de Interroll Crossbelt Sorter tot een zeer efficiënte sorter voor alle typen goederen.

Met de toevoeging van een nieuwe infeed module heeft Interroll zijn modulaire platformoplossingen voor een buitengewoon efficiënte materiaalstroom verder uitgebreid. Het ontwerp is uitermate geschikt voor het werken met Interroll Crossbelt Sorters. De nieuwe infeed modules combineren hogere invoersnelheden met minder benodigde ruimte en zorgen zo substantieel voor een potentiële toename van de goederenstroom in automatische sorteersystemen. Bovendien garandeert het zeer lage geluidsniveau een comfortabele werkomgeving voor operators die in de buurt van de installatie werken. Tot slot reduceert het mechanische ontwerp van Interroll’s mechanische crossbelt sorters het energieverbruik tot een strikt minimum en biedt het een zeer hoge beschikbaarheid en flexibiliteit in het gebruik, wat resulteert in een lage ecologische footprint.

"Met de flexibele sorteeroplossingen van Interroll en de samenwerking met Actemium Lyon Logistics kijken we ernaar uit om verdere bijdragen te leveren aan de prestaties en flexibiliteit van postbedrijven wereldwijd", aldus Gilles Calvez, Managing Director van Interroll France.

 

 


Interroll krijgt van Actemium Lyon Logistics order voor sorters voor Franse posthubs
Interroll krijgt van Actemium Lyon Logistics order voor sorters voor Franse posthubs

Bijschrift (links): succesvolle partners Actemium Lyon Logistics en Interroll. Voor Actemium Lyon Logistics: Nicolas Jaffeux (links), post- en expressafdelingsmanager; Antoine Pretin (2e van links), Manager Distributie en Bruno Maisonneuve (rechts), Afdeling Business Unit Manager Distributie. Voor Interroll SAS, Frankrijk: Gilles Calvez (2e van rechts) en Antonino Cama Key Account Manager.

Bijschrift (rechts): Cross-belt sorters van Interroll excelleren als het gaat om het leveren van een hoge doorvoersnelheid en het besparen van ruimte.

 

Contact:

Martin Regnet
Interroll (Schweiz) AG
Global PR Manager
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com

 
Over La Poste Group
Met haar meervoudige activiteitenstrategie verandert La Poste Group in lijn met haar historische waarden. Dit betreft onder meer lokale oplossingen, een vertrouwensband en regionale netwerken. Le Groupe La Poste is zowel in Frankrijk als in de landen daarbuiten actief. De Group realiseerde in 2018 een omzet van 24,7 miljard euro en heeft meer dan 250.000 mensen in dienst. Naast de 17.100 verkooppunten in Frankrijk is Le Groupe La Poste momenteel present in 44 landen, verspreid over vier continenten. Met het oog op ontwikkeling en transformatie, heeft Le Groupe La Poste gekozen voor een meervoudig activiteitenmodel met post, bankwezen, pakketten, een netwerk van verkooppunten, digitale tools en meer. Allemaal met één enkel doel voor ogen: van Le Groupe La Poste de belangrijkste leverancier van lokale diensten te maken voor iedereen, overal, elke dag.

Over Actemium Lyon Logistics
Actemium is het merk van VINCI Energies dat zich toelegt op industriële processen die worden toegepast gedurende de gehele industriële levenscyclus. Actemium ontwerpt, bouwt en onderhoudt productieapparatuur van klanten om hun industriële prestaties te verbeteren. Daarbij vertrouwend op een diepgaande expertise op het gebied van procescontrole en -automatisering, elektrotechniek en instrumentatie, werktuigbouw en leidingwerk en nutsvoorzieningen. De business units van Actemium, gesegmenteerd per industrieel proces, vormen een uniek operationeel netwerkmodel, dat zowel een lokale als een globale aanpak biedt. Omzet € 2,5 miljard/21 000 medewerkers/380 bedrijven/40 landen.

SLIMME OPLOSSINGEN VOOR HET OPTIMALISEREN VAN UW LOGISTIEKE PROCES

Als specialist in het ontwerpen en integreren van intralogistieke oplossingen is Actemium Lyon Logistics verantwoordelijk voor projecten voor geautomatiseerde inbedrijfstellingsystemen, verpakkings- en verzendlijnen, transport- en sorteersystemen met een hoge cyclusfrequentie en softwareproducten voor toeleveringsketens.

Dankzij de ervaring, de beschikbaarheid van de teams en de diensten van het VINCI netwerk kan Actemium Lyon Logistics aan zijn klanten in Frankrijk en Europa 24/7 onderhoud aan hun sorteersystemen garanderen. De teams worden ingezet door de belangrijkste stakeholders in de sector e-commerce, alsmede door koeriersdiensten en industriële bedrijven in heel Europa: Etam, FedEx, Geodis, La Poste, E. Leclerc, Spartoo, Showroomprive.com, TNT, XPO, enz.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers