www.technologieenindustrie.com
TECHNIFOR

MEDRIX: markeeroplossing voor chirurgisch instrumenten

MEDRIX brengt door middel van micropercussie directe permanente markeringen aan op chirurgische instrumenten. MEDRIX is niet alleen de minst dure op de markt verkrijgbare markeeroplossing voor ziekenhuizen, maar onderscheidt zich tevens door het uitstekende gebruiksgemak en door de geschiktheid voor steriele omgevingen.

MEDRIX: markeeroplossing voor chirurgisch instrumenten
Ziekenhuizen implementeren geleidelijk traceerbaarheidssystemen voor chirurgische instrument om nosocomiale ziekten beter te lijf te gaan en om verantwoordelijkheden beter vast te leggen in het geval van ontstekingen. Hierdoor weet men waar een item zich op enig moment bevindt en waarvoor het is gebruikt. Ook worden de instrumenten die voor operaties van patiënten zijn gebruikt, geïdentificeerd met details over de sterilisatie, opslag, etc. Uiteraard wordt al deze informatie real-time beheerd in het ERP-systeem van het ziekenhuis. Traceerbaarheid van instrumenten optimaliseert ook de aankoop, inventaris, levensduur en andere parameters. Volgens de procedures van elk ziekenhuis worden er leesunits geïnstalleerd voor het bij elke stap identificeren van instrumenten, zoals bijvoorbeeld bij aankomst in de operatiekamer of sterilisatie.

De MEDRIX oplossing van Technifor markeert DataMatrix-codes door middel van directe micropercussie op het instrument. Er wordt aan elk instrument een uniek serienummer toegekend. DataMatrix heeft de voordelen van een hoge dichtheid van informatie en een gemakkelijke automatische uitlezing met een videocamera. De markeermachine van MEDRIX is speciaal door Technifor ontwikkeld voor ziekenhuistoepassingen. Er is specifieke nadruk gelegd op de eenvoud van het gebruik en op de geschiktheid voor steriele omgevingen. Hoofddoelstelling: ziekenhuismedewerkers die niet bekend zijn met de procedures moeten het systeem gemakkelijk kunnen gebruiken. Hiertoe is een speciaal ontworpen klemsysteem gebruikt dat middels een hefboom de klem omhoog en omlaag beweegt om het instrument te fixeren. De te markeren informatie wordt handmatig ingevoerd of komt uit een database. Het tweede doel was dat de machine geschikt moest zijn voor een steriele omgeving. Daarom is de markeermachine geheel omsloten door een RVS behuizing; alle bekabeling bevindt zich binnen de behuizing. Er zijn dus geen kabels zichtbaar. Ook de Check tafellezer van MEDRIX is hermetisch afgedicht en gemaakt van RVS.

Het gebruik van directe micropercussie markeringstechnologie biedt een aantal voordelen. Ten eerste elimineert het de risico’s van het verliezen van markeringen van zelfklevende labelsystemen. Tevens leidt het tot een vermindering van de markeerkosten bij een stijgend aantal te markeren instrumenten, aangezien er geen verbruiksmaterialen zijn, dit in tegenstelling tot RFID of zelfklevende labelsystemen, welke methoden een toegevoegd materiaal (chip of label) voor een markering behoeven.

Er zijn twee beschikbare uitleesoplossingen: de afgedichte Check tafellezer van MEDRIX of de traditionele handuitlezers met kabel of Bluetooth. De Check van MEDRIX is geschikt voor alle DataMatrix-codes, zelfs voor codes met lage contrasten. Het is eenvoudig in het gebruik, werkt continu en er is geen handmatige trigger nodig.

Verdere informatie: www.technifor.com/medical

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers