Technische artikelen

www.technologieenindustrie.com
Southco

Southco beveiligt de EV: van oplaadstations tot batterijopslag in het net

Er worden op veel locaties EV-oplaadstations geïnstalleerd. Denk aan parkeerterreinen en garages. Daarnaast zorgt de sterke toename van de opwekking van hernieuwbare elektrische energie via windmolens en zonnepanelen voor een aanzienlijke groei van industriële batterijen die in het openbare net worden geplaatst. Hierin wordt de overtollige energie opgevangen en beschikbaar gemaakt voor gebruik buiten de piekuren.

Southco beveiligt de EV: van oplaadstations tot batterijopslag in het net

Oplaadlocaties voor EV's met meerdere oplaadpunten hebben een apart onderstation dat de laders met het net verbindt en dat helpt bij het beheer van de energiestroom. Deze systemen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid waardevolle vermogenselektronica en digitale besturingshardware. Ze zijn ondergebracht en beschermd in versterkte behuizingen, vergelijkbaar met de behuizingen die gebruikt worden door telecommunicatie- en elektriciteitsbedrijven.
 
Deze behuizingen hebben meerdere toegangspanelen voor onderhoud en service door technici. De combinatie van een openbare locatie en waardevolle elektronica creëert een grote behoefte om deze systemen volledig te beveiligen tegen diefstal, vandalisme en weersinvloeden.
 
EV-oplaadstations hebben een breed scala aan toegangspanelen nodig om toegang te verlenen tot de aansluiting voor de oplaadkabel en tot de onderstations om waardevolle elektronica te beschermen tegen diefstal, vandalisme en weersomstandigheden.


Southco beveiligt de EV: van oplaadstations tot batterijopslag in het net

Deze behuizingen hebben meerdere toegangspanelen voor onderhoud en service door technici. De combinatie van een openbare locatie en waardevolle elektronica creëert een grote behoefte om deze systemen volledig te beveiligen tegen diefstal, vandalisme en weersinvloeden.
 
EV-oplaadstations hebben een breed scala aan toegangspanelen nodig om toegang te verlenen  tot de aansluiting voor de oplaadkabel en de onderstations om waardevolle elektronica te beschermen tegen diefstal, vandalisme en weersomstandigheden.
 
Om oplaadbehuizingen te beveiligen, kunnen industrieel ontwerpers gebruikmaken van nieuwe ontwikkelingen in meerpuntssloten, draai- en treksloten. Daarnaast kan een reeks modulaire elektronische vergrendelings- en elektronische toegangsoplossingen (EAS) worden toegepast om de toegang van technici op afstand te monitoren en te beheren, wat de beveiliging en bescherming van deze nieuwe, maar essentiële industriële platforms verbetert.
 
Met de snelle groei van batterijopslagsystemen in het openbare net kunnen ontwerpers en fabrikanten van behuizingen deze systemen beveiligen met efficiënte, ergonomische meerpuntsslotsystemen die elektrische activering van de draaisluiting kunnen integreren.
 
Toegangsoplossingen voor opslagsystem voor het net
 
De beveiligings- en toegangsvereisten voor netopslagsystemen hebben zowel overeenkomsten als verschillen ten op[zichte van EV-oplaadplatforms. Over het algemeen zijn netopslagsystemen wat afmetingen betreft groter dan de EV-oplaadonderstations — ongeveer de grootte van de helft van een zeecontainer.
 
In veel gevallen worden deze eenheden gegroepeerd in beveiligde gebieden. Het risico op diefstal en vandalisme is weliswaar aanwezig, maar is niet significant groot. Batterijbehuizingen moeten echter veel steviger zijn en moeten vanwege de enorme hoeveelheid energie die ze bevatten voldoen aan strenge regelgeving op het gebied van brandveiligheid en explosiebescherming.
 
Netopslagbehuizingen hebben meerdere toegangspunten en -panelen. Ze moeten bestand zijn tegen externe weersomstandigheden. De toegangspanelen moeten dus veilig en betrouwbaar vergrendeld zijn wanneer ze gesloten worden. Bovendien moeten sommige toegangspanelen vrij groot zijn om de installatie en vervanging van batterijcomponenten mogelijk te maken.
 
Mechanische compressiesloten, specifiek gemaakt voor buitentoepassingen, bieden een effectieve oplossing voor dergelijke behuizingen. Ontworpen om stof, water en andere verontreinigingen buiten te houden, zijn compressiesloten gemakkelijk te installeren en te bedienen. Om aan deze behoefte te voldoen, bieden sommige fabrikanten verstelbare compressie-opties die kunnen compenseren voor variaties in de dikte van toegangspanelen en pakkingsets.
 
Meerpuntssluitingssystemen bieden dezelfde voordelen voor grotere toegangspanelen. Een enkele handgreep activeert meerdere vergrendelingspunten langs grote deuren. De technicus behoeft dus niet twee of drie sloten te beveiligen voordat hij vertrekt, maar beveiligt met één actuator het hele paneel. Meerpuntssluitingssystemen kunnen worden gecombineerd met EAS en elektronische sloten voor nog meer beveiliging.


Southco beveiligt de EV: van oplaadstations tot batterijopslag in het net

Scharnier- en pakkingoplossingen voor grote behuizingen

Naast een veilige sluitoplossing moeten ontwerpers ook extra accessoires overwegen die de veiligheid, afdichting en functionaliteit van hun apparatuur zullen verbeteren.
 
Zo is het vinden van de juiste scharnieroplossing van het grootste belang om een veilig behoud van de deur en een ergonomische toegang te garanderen. Verborgen scharnieropties bieden een schone esthetiek, terwijl afneembare scharnieren gemakkelijker toegang voor onderhoud in beperkte ruimtes mogelijk maken met eenvoudige verwijdering van de deur.

Een andere belangrijke overweging in behuizingsontwerp is een afdichtingsoplossing die milieudichting biedt. Meerdere opties voor pakkingconfiguratie bieden goede compressie-eigenschappen, sluiten stof en vocht uit, dempen eventueel rammelen door trillingen, en compenseren voor onregelmatigheden in de oppervlaktecontour.
 


Southco beveiligt de EV: van oplaadstations tot batterijopslag in het net

Beveiliging van EV-oplaadstation

EV-oplaaddispensers en -onderstations kunnen één of meer toegangspanelen hebben om snel en veilig toegang te bieden tot de zich in de behuizing bevindende apparatuur voor onderhoud en upgrades. De hoogspanningsapparatuur binnen deze behuizingen (vooral de onderstations) vormt een groot risico op letsel of dood voor dieven of vandalen. Om tegen dit risico te beschermen, moeten ontwerpers van behuizingen toegangspunten beveiligen met sloten die zijn ontworpen om inbraken te voorkomen.
 
Nieuwe meerpunts- en draaisluitingmodellen aangeboden door grote fabrikanten van toegangshardware combineren verzonken montage en kleinere afmetingen met zeer veilige vergrendeling. Ze bieden een veilige en betrouwbare vergrendelingsoptie, terwijl draaisluitingen zijn ontworpen om verborgen te zijn, zonder dat er een duidelijk vergrendelingspunt zichtbaar is dat ongewenste aandacht kan trekken. Daarnaast bieden ze het juiste niveau van compressie om regen, ijs en sneeuw buiten te houden. Meerpuntsluitingen bieden ook een verzonken optie met een hoge compressiekracht voor buitentoepassingen.
 
Elektronische sloten worden vaak gebruikt in openbaar toegankelijke telecommunicatie- en elektriciteitsbehuizingen, systemen die vergelijkbaar zijn met energieopslagsystemen. Deze sloten vervangen mechanische sleutels door invoerpanelen voor numerieke codes, elektronische sleutelhangers en nabijheidssensoren die een toegangspaneel automatisch vergrendelen of ontgrendelen wanneer een geautoriseerde technicus nadert.
 
Systemen met meerpuntssluitingen zijn speciaal ontworpen voor met pakkingen afgedichte buitentoepassingen. Zij bieden een onopvallende handgreep, installatieflexibiliteit en een verstelbare pasvorm voor een aantrekkelijke uitstraling en voor betrouwbare prestaties.
 
Elektronische toegangsoplossingen (EAS) bieden de meest betrouwbare manier om deze behuizingen te beveiligen. De meeste EAS-systemen hebben drie componenten: een toegangscontrole- of invoerapparaat (doorgaans een Bluetooth-lezer), een elektromechanisch slot en een beheersysteem dat virtuele toegangssleutels monitort en regelt.
 
Technici die het EV-onderstation moeten openen, hebben een smartphone-app en gebruiken deze om een virtuele referentie te verstrekken om het paneel te ontgrendelen en de apparatuur te onderhouden. Al deze activiteiten — het verstrekken van de specifieke digitale sleutel en het bijhouden van het gebruik ervan — kunnen op afstand worden gecontroleerd en beheerd via cloud-gebaseerde platforms.
 
Door: James Stroud - Manager van Productontwikkeling bij Southco

www.southco.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers