www.technologieenindustrie.com
MAYR

Perfecte bescherming tegen overbelasting voor moeilijk toegankelijke aandrijvingen

EAS®-reverse - zelf ontkoppelende koppelbegrenzer met automatische inschakeling

Perfecte bescherming tegen overbelasting voor moeilijk toegankelijke aandrijvingen
Met de EAS®-reverse ontwikkelde mayr® power transmission een nieuwe, zelf ontkoppelende koppelbegrenzer waarmee alle functionele processen kunnen worden geautomatiseerd via de aandrijving. Hij is gemakkelijk te bedienen, maakt lange uitlooptijden mogelijk en schakelt weer in door langzaam achteruit te draaien. Een behuizing maakt de koppeling verder bestand tegen stof en spatwater - en daarmee ideaal voor toepassing in de zware machinebouw.

In het geval van ruwe bedrijf- en omgevingsomstandigheden, zoals stof, vuil, spatwater, hitte of kou, worden aandrijflijnen, met name in de zware machinebouw, vaak ingekapseld, waardoor ze moeilijk toegankelijk zijn. Maar juist deze machines vereisen een betrouwbare bescherming tegen overbelasting. Daarom heeft mayr® power transmission als toonaangevende specialist op het gebied van koppelingen en remmen nu met de EAS®-reverse een robuuste, zelf ontkoppelende koppelbegrenzer ontwikkeld die zowel hoge belastingen aan kan, als automatisch weer inschakelt - ideaal voor aandrijvingen die van buitenaf niet opnieuw kunnen worden ingeschakeld.

Restkoppelvrije ontkoppeling bij overbelasting

Op de EAS®-reverse koppelbegrenzer kunnen alle functionele processen worden geautomatiseerd via alleen de aandrijving. Als bij overbelasting het koppel de op de koppeling ingestelde waarde overschrijdt, scheidt een gepatenteerd ontkoppelmechanisme praktisch restkoppelvrij de input en output met repeterende nauwkeurigheid en hoge afschakelprecisie. De in het systeem opgeslagen kinetische energie van de roterende massa wordt daarbij geleidelijk afgebouwd. Na de ontkoppeling is de koppeling bestand tegen lange uitlooptijden. Door langzaam achteruit te draaien, schakelt de EAS®-reverse koppelbegrenzer automatisch weer in, zonder gebruik van pneumatiek of hydrauliek.

Eenvoudig en flexibel

De nieuwe EAS®-reverse koppelbegrenzer van mayr® power transmission geeft het koppel door met een uitzonderlijk lage slijtage (<0,05°) en is uitgerust met geharde functionele onderdelen. Hij is gemakkelijk te bedienen en biedt aanpasbare, sector geoptimaliseerde oplossingen door zijn vele uitvoeringen en aanvullende eigenschappen. Zo zorgt bijvoorbeeld de combinatie van de koppelbegrenzer met een kunststof koppeling voor eenvoudige afscheiding van de aandrijflijn door het losdraaien van een paar schroeven, zonder dat de motor of de transmissie hoeft te worden gedemonteerd. Bovendien kunnen applicaties met lasthoudende output eveneens worden gecombineerd met een remschijf aan de outputkant.

De EAS®-reverse kan ook eenvoudig worden geïntegreerd in een vaste behuizing met standaard IEC of NEMA afmetingen. Zo wordt hij beschermd tegen stof en spatwater en is hij bestand tegen slechte omgevingsomstandigheden. De nieuwe koppelbegrenzer omvat reeds de eerste drie bouwgroottes met een koppelbereik van 80-2500 Nm; dit bereik wordt nu uitgebreid met een vierde bouwgrootte tot 5000 Nm en een asgat tot 100 mm. De EAS®-reverse levert permanente bescherming voor machines en beschermt ze betrouwbaar tegen overbelastingschade, zodat de operationele veiligheid en maximale productiviteit gegarandeerd zijn.

Perfecte bescherming tegen overbelasting voor moeilijk toegankelijke aandrijvingen

Fig. 1:
De EAS®-reverse met gepatenteerd ontkoppelmechanisme is een koppelbegrenzer die weer inschakelt door langzame achterwaartse rotatie - ideaal voor aandrijvingen die van buitenaf niet opnieuw kunnen worden ingeschakeld.
Fig .: mayr® power transmission

Perfecte bescherming tegen overbelasting voor moeilijk toegankelijke aandrijvingen

Fig. 2:
De EAS®-reverse is eenvoudig te bedienen en maakt lange uitlooptijden mogelijk. Een behuizing maakt de koppelbegrenzer tevens bestand tegen stof of spatwater.
Fig .: mayr® power transmission
 


 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers