www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

ATEX-gecertificeerde ½” Impactool ® 2131PSP

Ingersoll Rand is verheugd om de laatste aanwinst van haar ATEX-gecertificeerde impactools ® reeks te mogen aankondigen– de 2131PSP ½” square drive impactool ® voor veeleisende onderhoudstoepassingen. Met een koppel in omgekeerde draairichting van 816 Nm en met een gewicht van minder dan 2 kg, biedt de tool een vermogen/gewichtsverhouding die nergens anders beschikbaar is.

ATEX-gecertificeerde ½” Impactool ® 2131PSP
De ATEX Workplace Directive (ATEX 137) 99/92/EC van de Europese Gemeenschap stelt eisen aan werkgevers om potentieel gevaarlijke omgevingen te identificeren en te classificeren. Zodra deze gebieden geclassificeerd zijn, mogen er in dit soort omgevingen alleen gecertificeerde producten van eenzelfde of hogere classificatie worden gebruikt.

De 2131PSP impactool ® heeft een hoogwaardige composiete behuizing en weegt minder dan 2 kg. Het levert een vermogen/gewichtsverhouding die nergens anders beschikbaar is en een koppel van 816 Nm in omgekeerde draairichting. Het gereedschap kenmerkt zich door hoge prestaties in combinatie met een ergonomisch ontwerp en lage trillings- en geluidsniveaus. Het tevens beschikken over een ATEX-certificaat voor Zone 1 maakt de impactool ® een unieke oplossing voor industrieel onderhoud.

De 2131PSP is uitgerust met Ingersoll Rand’s unieke één vinger bediening voor voor- en achterwaartse rotatie, een managementsysteem met 4 vermogensniveaus in de voorwaartse mode, een draaibare kabelverbinding voor meer gebruikersgemak en een borgpen voor een zekere bevestiging.

De 2131PSP heeft een EXII 2 GD c IIB 95ºC X en EXI M2 c IIB 95ºC X certificaat.

Samen met de reeds beschikbare 2141PSP (3/4”) and 2151P1SP (1”) modellen, maakt de nu verkrijgbare 2131PSP de Ingersoll Rand-reeks van hoogwaardige ATEX-gecertificeerde impactools met een composiete behuizing compleet.

Ingersoll Rand is een toonaangevende leverancier van ATEX-gecertificeerd gereedschap en biedt pneumatische en hydraulische producten, pompen, motoren en hefgereedschap die voldoen aan de behoeften van industrieën met potentieel gevaarlijke omgevingen.

Perscontacten:
Ingersoll Rand
John SCHOFIELD
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV inktpompen

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers