www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

UV inktpompen

De ARO Fluid Technologies tak van Ingersoll Rand Industrial Technologies brengt ‘s werelds eerste UV inktpomp op de markt. Omdat UV inkten erg makkelijk kristalliseren als gevolg van hun chemische samenstelling gemengd met foto-initiatoren, was efficiënte inktoverdracht tot nu toe erg moeilijk. Bereiding en overdracht moesten met de hand gedaan worden. Na jaren van testen in het veld en verfijning in het laboratorium, hebben de onderzoekers van Ingersoll Rand met succes een pomp vervaardigd die specifiek is ontworpen om de viscositeit en thermische energie tot een minimum te beperken waardoor UV materialen met succes kunnen worden verwerkt. De revolutionaire pomp reduceert drastisch de operating kosten in de chemische proces-, druk- en verpakkingsindustrie, terwijl automatische overdracht van UV inkt en vloeistoffen mogelijk is.

UV inktpompen
Meer dan drie jaar lang hebben de application en design specialisten van ARO samengewerkt met verscheidene van de grootste inktproducenten ter wereld teneinde een betrouwbare oplossing te kunnen bieden voor de overdracht van middel- tot hoog-visceuze UV inkten. Uitgebreide R&D heeft geresulteerd in een zuigerpomp-pakket dat specifiek is ontworpen om de viscositeit en thermische energie tot een minimum te beperken voor een geslaagde overdracht van uithardingsgevoelige UV materialen. Hiermee is de verwerking van inkten op industriële schaal mogelijk geworden, waarbij de productiviteit en efficiency zullen toenemen.

Voor meer details over de ARO IV inktpompen kunt u zich wenden tot uw locale ARO pompleverancier, bel +33 1 30 07 69 43 of bezoek www.ingersollrandproducts.com.

Contact:
Karina VISCIOLA
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers