www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

Extrusie ram / Pomppakketten

ARO Fluid Technologies, een divisie van Ingersoll Rand, heeft een nieuwe serie één- en tweepalige ram extrusie-units en complete ram / pomppakketten uitgebracht voor containers van vijf gallon. Met een superieure neerwaartse druk en een compacte bouwvorm, zijn de nieuwe ARO ram / pomppakketten vooral geschikt voor toepassingen met hoog-visceuze materialen als inkt, vulmaterialen, mastiek en smeermiddelen.

Extrusie ram / Pomppakketten
De éénpalige ramunit is gemaakt voor hoog-visceuze toepassingen met materialen van 20.000 tot 250.000 centipoise. Hij kan worden ingezet met een 3-inch, 4,25-inch en een 6-inch luchtmotor en gebruikt perslucht voor het optillen en het laten zakken van het pomppakket. Met een bereik van tot 17,5 inch (44,5 cm) wordt de uitwisseling van containers aanzienlijk vergemakkelijkt. Daarnaast zorgt een krachtige 3,25-inch ramcilinder voor een grote neerwaartse druk die nog niet eerder in de industrie te vinden was. Tot slot maakt de zeer compacte bouwvorm de ramunit geschikt voor vrijwel alle omgevingen.

De tweepalige ramunit is ontworpen voor toepassingen met een nog hogere viscositeit. We hebben het dan over materialen van 20.000 tot 1.000.000 centipoise. Hij is krachtig genoeg voor de verwerking van alle zware inkttypen, epoxy’s, kitten, mastieken, kleefstoffen en vulproducten. Deze versie is geschikt voor luchtmotoren van 3-inch tot 10-inch, en ook deze units beschikken over een systeem voor het pneumatisch heffen van het pomppakket tot een hoogte van 17,5 inch om zo de containeruitwisseling te vergemakkelijken. De 3,25-inch ramcilinders leveren meer vermogen voor zware toepassingen, indien bijvoorbeeld de beschikbare luchtdruk minimaal is. Een gelaste constructie —gecombineerd met het tweepalig ontwerp is sterker en stijver dan zijn éénpalige equivalent.

Beide ram pomppakketten beschikken over een groot aantal toevoerdrukken voor een groot aantal toepassingen. Dit varieert van een 22:1 verhouding voor gemiddelde druk met hoog debiet, tot onze nieuwe 65:1 hoge druk, laag debiet pompen voor een groot aantal toepassingen. De pakketten worden geleverd met pomp, ram, luchtfilter / regelaar, slangen, en alle overige componenten die nodig zijn voor het met minimale inspanning inrichten van uw applicatie.

Contact: Karina Visciola
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: +33 1 3007 6943

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV inktpompen

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers