www.technologieenindustrie.com
NSK

Ontdek hoe de motion control oplossingen van NSK leiden tot betere bewerkingsresultaten

NSK Europe, een wereldleider in motion control technologieën, zal de komende AMB 2024 internationale beurs voor metaalbewerking (Stuttgart, Duitsland, 10-14 september 2024) gebruiken om zijn nieuwste oplossingen voor gereedschapsmachines te presenteren. Innovatieve NSK lagers, kogelomloopspindels en lineaire geleidingen kunnen aanzienlijke voordelen opleveren voor zowel machinegebruikers als machinebouwers.

  www.nskeurope.com

Lagers staan centraal bij het gebruik van gereedschapsmachines voor de productie van precisie-bewerkte componenten. Een van de nieuwste NSK producten op AMB 2024 is het ROBUSTDYNA hoekcontactlager voor de assen van gereedschapsmachines. Dit ultrahogesnelheid en hoog belastbare lager biedt zeer veelzijdige bewerkingsmogelijkheden dankzij de uitstekende prestaties tijdens zowel voor-, als nabewerkingsbehandelingen.

Het gebruik van grotere kogels in de ROBUSTDYNA lagers verhoogt de maximale belastbaarheid van dit innovatieve product tot 15% vergeleken met de vorige generatie. Gebruikers kunnen daardoor eenvoudiger uitdagende materialen bewerken, zoals Inconel, titanium en composieten. Met een tot driemaal langere vermoeiingslevensduur (dynamische belastingwaarde) ondersteunt ROBUSTDYNA zowel zware als hogesnelheidsbewerkingen.

Een ander hoogtepunt op NSK’s stand op de AMB is de SURSAVE (TSR) lagerkooi voor hoekcontactlagers, die meestal te vinden zijn op de hoofdspindel van gereedschapsmachines. De buitenring geleide, PPS hars SURSAVE kooi genereert 20% minder wrijving dan conventionele lagers. Machinefabrieken kunnen daardoor energie besparen en de nauwkeurigheid van het werkstuk verhogen door minder thermische uitzetting van de spindel.

Voor bezoekers van de AMB die op zoek zijn naar de nieuwste innovaties op het gebied van kogelomloopspindels, presenteert NSK recente uitbreidingen van het portfolio, waaronder de volgende generatie voor hoge precisie gereedschapsmachines. Dankzij minder bewegingsfouten en zonder 'second glitch', zorgt deze kogelomloopspindel voor een snellere doorvoer door het verminderen of elimineren van noodzakelijke secundaire bewerkingen, zoals polijsten/satineren bij het zeer nauwkeurig bewerken van matrijzen en gietvormen. Bovendien zorgt het lagere aandrijfkoppel voor een lager energieverbruik.

NSK zal verder zijn recent ontwikkelde lage temperatuur kogelomloopspindel tonen. Het wrijvingsverlies c.q. de warmteontwikkeling van dit innovatieve product is zo'n 45% lager dan bij conventionele kogelomloopspindels met dezelfde stijfheid, waardoor gebruikers hun positienauwkeurigheid behouden. Bovendien zorgt het lage temperatuur kogelomloopspindel ervoor dat het energieverbruik van gereedschapsmachines wordt verlaagd doordat er minder of zelfs geen koeling nodig is.

Andere componenten die bijdragen aan het succes van vele nieuwe gereedschapsmachines zijn de lineaire geleidingen. Het paradepaard van dit NSK aanbod op de AMB is de onlangs geïntroduceerde DH/DS serie met lange levensduur. Met zijn indrukwekkende dynamisch draaggetal levert de DH/DS lineaire geleiding meer dan het dubbele van de loopweg van de bestaande NH/NS serie van het bedrijf. Dit geavanceerde product maakt ook downsizing mogelijk door het gebruik van kleinere lineaire geleidingen, waardoor zowel machinegewicht als energieverbruik afnemen.

Een andere innovatieve oplossing die NSK toont op de beurs zijn de bewezen rolgeleiders uit de RA serie met hun stofbestendige afdichtingen die voorkomen dat verontreinigingen via de onderkant van de schuif binnendringen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid onder zware bedrijfsomstandigheden van gereedschapsmachines die met deze RA rolgeleiders zijn uitgerust.

Gedurende AMB 2024 zal een team van experts op stand C44 in hal 2 klaar staan zijn om bezoekers bij te praten over NSK’s innovaties en de kwaliteit van de oplossingen die het bedrijf biedt op het gebied van motion control.

1) NSK's ROBUSTDYNA hoekcontactlagers voor kogelomloopspindels voor gereedschapsmachines vereenvoudigen bewerking van moeilijke materialen zoals Inconel, titanium en composieten.


Ontdek hoe de motion control oplossingen van NSK leiden tot betere bewerkingsresultaten

2) NSK's DH/DS serie lineaire geleidingen biedt meer dan een dubbele loopweg vergeleken met de conventionele NH/NS serie.


Ontdek hoe de motion control oplossingen van NSK leiden tot betere bewerkingsresultaten

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers