www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

2135QPTiMAX 1/2" Titanium Impactool

Ingersoll Rand, marktleider op het gebied van industriële productiegereedschappen en apparatuur, heeft de 2135QPTiMAX op de markt gebracht. Het betreft een innovatief herontwerp van de industriestandaard 2135QPTi pneumatische 1/2" square drive Titanium Impactool™, waarvan er wereldwijd meer dan 700.000 stuks verkocht zijn. De nieuwe 2135QPTiMAX kenmerkt zich door een 10% vermogenstoename, een verbeterde controle en een grotere betrouwbaarheid.

2135QPTiMAX 1/2  Titanium Impactool
“De 2135QPTi werd altijd al goed ontvangen door onze industriële en samenbouw klanten,” vertelt John Schofield, Ingersoll Rand’s Industrial Solutions Marketing Manager. “Het nieuwe model borduurt voort op dit platform en biedt nog betere kenmerken voor techneuten in de industrie, MRO (Maintenance Repair & Operations) en samenbouw.”

De nieuwe 2135QPTiMAX levert een maximaal vermogen met een koppel van 1,054 Nm in omgekeerde draairichting en een impulskoppel van 1,486 Nm. Met meer dan 10 procent extra koppel dan het oorspronkelijke model, dankzij een herontworpen luchtstroom, weegt de nieuwe Impactool slechts 1.84 kg en heeft het de beste vermogen/gewicht verhouding in haar klasse. De nieuwe 2135QPTiMAX geniet uiteraard nog steeds voordeel van innovaties die de 2135QPTi-reeks tot een wereldwijd succes maakten. Het Twin-Hammer impactmechanisme levert meer vermogen per kilogram en is minder gevoelig voor luchtdrukverschillen dan enig ander ontwerp. Daarnaast zorgt een titanium hamerhuis voor gewichtsbesparing met maximale duurzaamheid en sterkte, ongeëvenaard door welk materiaal dan ook.

Het nieuwe model is herontworpen met het oog op een maximale controle. De gepatenteerde, aanslaggevoelige trekker verbeterende vermogensregeling helpen de gebruiker om kritieke verbindingen niet te overbelasten. Daarnaast kunnen gebruikers door de unieke en gepatenteerde enkelhandige vooruit/achteruit bediening gemakkelijk tussen taken of applicaties wisselen.

Ingersoll Rand biedt nu ook maximale betrouwbaarheid aan de gebruiker, met een gratis uitgebreide tweejarige beperkte garantie op de 2135QPTiMAX serie door middel van gereedschapregistratie. Het nieuwe model kent een geoptimaliseerde luchtstroom voor meer effectiviteit en een maximale prestatie. Met minder luchtverbruik zorgt de 2135QPTiMAX voor lagere kosten voor de eigenaar en voor minder stilstand dan concurrerende modellen. Voor extra duurzaamheid zijn de gereedschappen uitgerust met titanium hamerhuizen, harde geanodiseerde eindplaten en speciale legeringen.

Ga voor meer informatie over de Ingersoll Rand 2135QPTiMAX naar uw lokale gereedschapsspecialist of surf naar www.irtools.com/2135TiMAX.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV inktpompen

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers