www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Tweevoudige overspanningsbeveiliging M-LB-4000 

Modulariteit, lusonderbrekingsfunctie en foutbewaking voor signaallijnen tot SIL 3 volgens IEC/EN 61508; deze eigenschappen worden gecombineerd in de nieuwe M-LB-4000 overspanningsbeveiliging van Pepperl+Fuchs.


Tweevoudige overspanningsbeveiliging M-LB-4000 
Twee verschillende componenten van de foutstatusmodule (elk extern) bewaken de status van de beschermingsmodules. Hier zijn er twee blokken voor intrinsiek veilige circuits en signalen van/naar de veilige zone.


Dit apparaat beperkt geïnduceerde transiënten op signaallijnen, bijvoorbeeld door blikseminslag of schakelhandelingen. De 2-kanaals modules zorgen voor een hogere beschikbaarheid van de installatie: Aangezien de beveiligingsfunctie volledig ondergebracht is in de insteekbare beveiligingsmodule, is het niet nodig om tijdens het vervangen de bedrading opnieuw aan te sluiten. De M-LB-4000 bestaat uit een tweevoudige overspanningsbeveiliging en een tweevoudige foutstatusbewaking.

De beschermingsmodule bezit alle beschermingscomponenten. Deze kan zonder gereedschap vervangen worden terwijl de basismodule in werking blijft. Het apparaat heeft een statusindicator op het frontpaneel. Als je de beveiligingsmodule uittrekt, blijft het relevante signaalcircuit onderling verbonden via de basismodule die op de DIN-montagerail gemonteerd is. Het loskoppelen leidt niet tot een signaalonderbreking, wat betekent dat een beveiligingsmodule kan vervangen worden zonder de werking van de installatie te verstoren.

De M-LB-4000 maakt eenvoudige inbedrijfstelling en onderhoud mogelijk met behulp van een lusonderbrekingsfunctie en ononderbroken vervanging van de beveiligingsmodule tijdens de werking.


Tweevoudige overspanningsbeveiliging M-LB-4000 
M-LB-4000: tweevoudige foutstatusmodule (extern) en basis met beschermingsmodule in het midden, voor intrinsiek veilige circuits en signalen van/naar het veilige gebied

Als de beveiligingsmodule 180 graden wordt gedraaid en aangesloten, wordt het signaalcircuit verbroken via de geïntegreerde scheidingsfunctie. Dit vereenvoudigt onderhoudswerkzaamheden en luscontroles en maakt isolatietests tijdens de inbedrijfstelling of herhaalde tests mogelijk.

De twee componenten van de foutstatusmodule bewaken de status van meerdere overspanningsbeveiligingen. Het toestel bestaat uit twee delen: de optische zender/ontvanger en de optische afbuigeenheid. Als er een fout optreedt in één van de te bewaken barrières, wordt het optische signaal onderbroken en de fout geïdentificeerd.

De foutstatusmodule heeft een LED-statusindicator die een visuele inspectie van de overspanningsbeveiliging mogelijk maakt, zo wordt voldaan aan de normatieve vereisten voor regelmatig testen. Daarnaast is er een statusberichtuitgang beschikbaar, zodat het blok waarin de fout is opgetreden kan geïdentificeerd worden. Eén foutstatusmodule kan tot 50 modules bewaken.

Met een breedte van 6 mm besparen de modules ruimte in de schakelkast. Bestaande scheidingsklemmen kunnen achteraf  vervangen worden, ongeacht de benodigde ruimte.

www.pepperl-fuchs.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers