www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

De revolutie voor de procesindustrie: Ethernet-APL

Eén kabel voor data én stroom die doet wat beloofd.

De revolutie voor de procesindustrie: Ethernet-APL


De sleuteltechnologie Ethernet-APL voldoet aan alle beloften en brengt digitalisering tot in elke hoek van een procesinstallatie. De snelle en efficiënte communicatie van grote hoeveelheden data werkt vlekkeloos en betrouwbaar, ook in explosieve omgevingen.

Dankzij de capaciteit van 10 Mbit/s is de overdracht van enorme hoeveelheden data over lange afstanden minstens 300 keer sneller dan met huidige technologieën zoals HART of veldbussen. Gebruikers krijgen zo toegang tot data vanuit apparaten die in hoge mate diagnosticeerbaar en configureerbaar zijn.

Met de Ethernet-APL Rail Field Switch - de nieuwste innovatie van FieldConnex - kunnen meer toepassingen tegelijkertijd informatie uit de installatie opvragen. Diagnostiek via de fysieke laag  maakt het mogelijk om sluipende kwaliteitsvermindering en fouten in de installatie op te sporen en te elimineren. Eenvoudig gezegd helpt het inzicht van de Ethernet APL-technologie om de productiekwaliteit en de beschikbaarheid van de installatie op een hoog niveau te houden. De switch rapporteert ook de fysieke laagmetingen voor glasvezeltransmissie.

Speciaal ontwikkelde SFP-modules verbinden het toestel verder met het netwerk via single mode en multimode glasvezelkabels. De modules ondersteunen kabellengtes tot 30 km. Ze zijn gecertificeerd als accessoires voor de switch en kunnen zo dienst doen in Zone 2/Div. 2.


De revolutie voor de procesindustrie: Ethernet-APL
Field Switch met Ethernet-APL en Profibus PA – The Data Hub in the Field of the Process Plant

Op ACHEMA 2024 toonde Pepperl+Fuchs de nieuwste infrastructuurproducten voor elk signaaltype, van intrinsiek veilige barriers en remote I/O tot veldbussen en Ethernet APL. Ons team begeleidt planners en eindgebruikers op weg naar IIoT-toepassingen. In Frankfurt werd ook een nieuw evenementformat gelanceerd. De “Ethernet-APL Expert Talk” laat verschillende fabrikanten en gebruikers aan het woord. Deze experts deden verslag van hun ervaringen met de uitdagingen, oplossingen, voordelen en kansen dat Ethernet-APL biedt.

www.pepperl-fuchs.com

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers