www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll presenteert nieuwe material handling oplossingen voor de voedings- en farmaceutische industrie

Met de marktintroductie van nieuwe platformtechnologieën die voldoen aan hoge hygiënische eisen, breidt Interroll zijn bestaande aanbod aan transportoplossingen uit, die optimale houdbaarheid van levensmiddelen in de detailhandel mogelijk maakt.

Als onderdeel van het nieuwe Modular Hygienic Platform (MHP) komen nu flexibele, modulaire oplossingen beschikbaar die gebaseerd zijn op de principes van hygiënisch productontwerp. Deze nieuwe oplossingen zijn gebaseerd op producten die al miljoenen keren zijn beproefd en getest. Het innovatieoffensief op dit gebied wordt gelanceerd met de Special Hygienic Conveyor (SHC) en de Ultra Hygienic Transfer (UHT).

Het innovatieve SHC platform heeft als basis een roestvaststalen constructie en kenmerkt zich onder andere door een gereduceerd gatenpatroon, geen ondersnijdingen en overal aflopende of afgeronde geleidingen, zodat reinigingsvloeistoffen ongehinderd kunnen wegstromen. Het SHC platform omvat zowel rollen- als bandtransporteurs. Alle componenten hiervan (d.w.z. elektrische producten zoals de RollerDrive en bijbehorende besturingen zoals de IP 55 MultiControl) zijn minimaal IP 55 gecertificeerd en beschermd tegen spatwater, zodat eenvoudige reinigingsprocessen kunnen worden uitgevoerd en er geen vloeistofresten in de transporteur achterblijven die kunnen leiden tot functie- of hygiënebeperkingen.

"Met de Special Hygienic Conveyor (SHC) onderstrepen wij eens te meer onze verantwoordelijkheid als technologieleider in de material handling industrie en stimuleren zo consequent onze concern-brede platformstrategie", aldus Dr. Stephan Kronholz, die bij Interroll verantwoordelijk is voor nieuwe hygiënische platformoplossingen. De modulariteit van het platform, dat zoals altijd flexibel als plug-and-play modulaire oplossing uit beproefde producten kan worden opgebouwd en uitgebreid (vergelijkbaar met het LEGO principe), stelt systeemintegratoren in staat om zowel eenvoudige als zeer complexe taken te handlen bij het automatische transport van verpakte voedingsmiddelen of andere hygiënegevoelige producten.

Met de SHC wordt het toepassingsgebied ook verder uitgebreid van autonome transportbanden zonder gebruik van een PLC, tot toepassing in digitale genetwerkte Industrie 4.0 omgevingen. Bovendien maakt de nieuwe transportband een nauwkeurige positionering van de getransporteerde goederen op de band mogelijk - een belangrijke eigenschap, waardoor bijvoorbeeld etiketteermachines eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in de automatische goederenstroom, nadat de goederen zijn verpakt zonder complexe sensortechnologie.

Optimale houdbaarheid voor voedselproductie en -distributie

Als mondiale technologieleider neemt Interroll al vele jaren de verantwoordelijkheid voor het wereldwijd verbeteren van voedselveiligheid en voedselvoorziening. Zo worden de uiterst moderne en compacte trommelmotoren van het bedrijf, die voldoen aan de strengste hygiënische eisen, wereldwijd gebruikt door toonaangevende bedrijven in de industrie. Deze zorgen ervoor dat geautomatiseerde materiaalstroomoplossingen niet alleen zeer efficiënt werken en energie besparen, maar ook voldoen aan maximale hygiëne vereisten, zoals die worden gesteld door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), de Europese Unie (EU) en de European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG).

De Special Hygienic Conveyor (SHC) zorgt er bijvoorbeeld voor dat de voordelen van het wereldwijd populaire Modular Conveyor Platform (MCP) beschikbaar komen voor systeemintegratoren en gebruikers die aan hoge hygiëne vereisten moeten voldoen. Op deze manier kunnen zeer efficiënte materiaalstromen stuwdrukvrij worden geïmplementeerd in processen voor de voedselverwerking, die tot nu toe meestal alleen in moderne pakketcentra of andere distributiefaciliteiten worden gebruikt. Het toegepaste decentrale aandrijfconcept bespaart alleen al bij het start/stopbedrijf tot 50 procent energie vergeleken met centrale aandrijfoplossingen die werken in continubedrijf. Tegelijkertijd resulteert dit in een verbeterde werkomgeving met aanzienlijk minder geluidsoverlast en minder slijtage bij het transport van E2 standaardkratten, waardoor de zorgen over hygiëne in de voedselindustrie worden teruggedrongen.

Het Modular Hygienic Platform (MHP) wordt geproduceerd in een nieuwe productiefaciliteit op de bestaande locatie in Baal, Duitsland, in de buurt van Düsseldorf. Op dit moment werken er ongeveer 240 medewerkers in Baal. Uiterlijk in 2025 is een uitbreiding met ongeveer 60 arbeidsplaatsen gepland als gevolg van de uitbreiding van zowel de vestiging, als het productassortiment voor klanten in de voedsel- en farmaceutische industrie.


Interroll presenteert nieuwe material handling oplossingen voor de voedings- en farmaceutische industrie

De nieuwe Special Hygienic Conveyor (SHC) van Interroll maakt optimale houdbaarheid mogelijk door maximale hygiëne bij het transport van verpakte voedingsmiddelen.


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers