www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Intelligentie binnen in: de nieuwe FieldConnex® FieldBarrier

Intelligent Fieldbus van Pepperl + Fuchs is synoniem met een generatie componenten die diagnostische mogelijkheden in het veld mogelijk maken. De nieuwe FieldConnex® FieldBarrier is de perfecte uitbreiding van dit concept van compromisloze beschikbaarheid. Het omvat twaalf uitgangen met diagnostiek en monitoring. De FieldBarrier wordt geleverd met innovatieve technische functies die voor maximale betrouwbaarheid een betrouwbare bescherming bieden tegen typische foutenscenario's.

Intelligentie binnen in: de nieuwe FieldConnex® FieldBarrier
Een intelligente component is een ideale component: FieldConnex® FieldBarriers herkennen de speciale dynamiek van fouten, zoals losse contacten of contactdender. Hierdoor kunnen storingen snel en betrouwbaar worden geïdentificeerd en geïsoleerd.

De nieuwe component is de eerste waarmee controle van de fysieke laag bij elke FieldBarrier uitgang mogelijk is. Dit maakt geleidelijke aanpassingen van de installatie mogelijk, evenals het rapporteren van fouten in de controlekamer. Deze controlefunctie zorgt voor een nog hogere mate van transparantie en dicht een aanzienlijke lacune in het controleproces, doordat het proactief onderhoudseisen identificeert. Een andere functie is het geavanceerde lastbeheer. De twaalf uitgangen starten opeenvolgend, waardoor de belasting van de voeding van de inschakelstroom wordt gereduceerd. Bovendien wordt, als de segmentstroom kritieke waarden bereikt, automatisch de stroomafschakeling van minder kritische knooppunten geactiveerd om bescherming te bieden tegen het falen van het hele segment.
Intelligentie binnen in: de nieuwe FieldConnex<sup>®</sup> FieldBarrier
Foto 2: De FieldBarrier met twaalf uitgangen en een compact ontwerp.

Dit pakket van geïntegreerde intelligentie wordt gecompleteerd met de FieldBarrier zelfcontrolerende functie, die alarmsignalen kan doorgeven aan de controlekamer. Deze innovatieve functies behoeven geen engineering. De FieldConnex FieldBarrier is de perfecte aanvulling op intelligente veldbus componenten met diagnostische functionaliteit en is weer belangrijke stap naar het realiseren van 100% beschikbaarheid.

Auteur: Andreas Hennecke, Product Marketing Manager, Process Automation divisie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers