www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Smart-Ex® 03-5G digitaliseert communicatie in Spaanse energieparken

Cepsa, een van de grootste energiebedrijven van Spanje, exploiteert twee energieparken in het zuiden van Spanje. Al jarenlang vertrouwen de medewerkers van de centrales op producten van Pepperl+Fuchs om met elkaar te communiceren en dagelijkse taken zoals onderhoud te documenteren.

Smart-Ex® 03-5G digitaliseert communicatie in Spaanse energieparken
Met de intrinsiek veilige Smart-Ex® 03 presenteert Pepperl+Fuchs zijn eerste smartphone die geschikt is voor 5G en Wi-Fi 6.  Bedrijven en mobiele werknemers beschikken nu over een smartphone voor flexibel gebruik in publieke en private netwerken die alle digitale toepassingsscenario's mogelijk maakt en optimaliseert, zelfs in ruwe omgevingen.

De introductie van 5G creëert nu nieuwe standaarden op het gebied van beschikbaarheid, netwerkdekking en latentie. Dit biedt de mogelijkheid om de bestaande Smart-Ex® 02 inventaris geleidelijk te vervangen door de intrinsiek veilige Smart-Ex® 03 5G smartphone van Pepperl+Fuchs.

Cepsa vertrouwt al jaren op de expertise van Pepperl+Fuchs en haar dochtermerk ECOM Instruments. Meer dan 1.100 Smart-Ex® 02 smartphones worden er momenteel ingezet voor communicatie tussen mobiele werknemers. Daarnaast gebruikt het bedrijf meer dan 300 Tab-Ex® 03 tablets, die werknemers gebruiken om onderhoudstaken te documenteren, checklists te maken en te controleren, of videoconferenties te houden. Het bedrijf zet dus een belangrijke stap in de richting van digitalisering.


Smart-Ex® 03-5G digitaliseert communicatie in Spaanse energieparken
De 6-inch Smart-Ex® 03-smartphone maakt indruk met zijn innovatieve apparaatstatusbewaking.

Het gebruik van 5G biedt diverse voordelen voor de Spaanse energiereus. Het bedrijf heeft twee private mobiele netwerken uitgerold in zijn energieparken.
Deze technologieën dienen als use case enablers, waardoor Cepsa een pionier is op het gebied van dit soort technologie in de energiesector.


Smart-Ex® 03-5G digitaliseert communicatie in Spaanse energieparken
De Smart-Ex® 03 is de enige intrinsiek veilige smartphone op de markt die met een vingerafdruk kan ontgrendeld worden of waarmee het gebruik van apps kan geverifieerd worden.

Snel, veilig en met prioriteit: De voordelen van Campus Networks

De 5G-standaard voor mobiele communicatie biedt de industrie een doorslaggevend voordeel in de vorm van Campus Networks. Deze private 5G-netwerken worden ter beschikking gesteld aan bedrijven in samenwerking met de netwerkoperator van hun keuze, of individueel voor hen opgezet. Hierdoor zijn deze netwerken beschermd tegen ongeoorloofde toegang van buitenaf en wordt tegelijkertijd de beschikbaarheid van bandbreedte gegarandeerd.

5G maakt ook network slicing mogelijk. De beschikbare bandbreedte van het netwerk wordt verdeeld in verschillende kanalen, zogenaamde slices, die op hun beurt geprioritiseerd kunnen worden. Het bedrijf definieert bijvoorbeeld een slice voor kritieke communicatie en zorgt ervoor dat de bandbreedte altijd beschikbaar is in geval van nood.

Daarnaast pakt 5G uit met extreem lage latentietijden, waardoor push-to-talk-toepassingen nog effectiever worden. Push-to-Talk over Cellular (PoC) is een belangrijk onderdeel van de communicatie binnen Cepsa, die veilig en ononderbroken beschikbaar met de Smart-Ex® 03 van Pepperl+Fuchs. In tegenstelling tot analoge communicatiemiddelen loopt de verbinding via het mobiele netwerk. Met 5G is communicatie daarom nog efficiënter, sneller en zonder vertraging.

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers