www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus Wireless Bolt CAN - CAN communicatie via wifi of Bluetooth

Sinds de lancering vijf jaar geleden, heeft de Anybus® Wireless Bolt al duizenden industriële toepassingen voorzien van draadloze Ethernet toegang. Met een robuuste en unieke vormfactor voor bolt-on-machine montage, is het inmiddels bewezen en vertrouwd in de meest veeleisende industriële toepassingen. Toepassingen variëren van magazijninstallaties en AGV's tot de productie van voedingsmiddelen, ondergrondse mijnbouw of zware buitentoepassingen. Voortbouwend op het succes, lanceert HMS nu de Anybus Wireless Bolt CAN, waarmee op CAN gebaseerde communicatie naar de host-apparatuur mogelijk wordt.

Anybus Wireless Bolt CAN - CAN communicatie via wifi of Bluetooth

Industrial CAN gaat draadloos

De nieuwe Anybus Wireless Bolt CAN zorgt ervoor dat op CAN gebaseerde, heavy-duty machines en toepassingen CAN data kunnen doorgeven via een robuuste draadloze verbinding. De draadloze communicatie verloopt ofwel via een snelle wifi verbinding of via een betrouwbare Bluetooth link. De CAN data worden getransporteerd over een TCP/IP link, zodat indien gewenst andere standaard wifi infrastructuur eveneens verbinding kan maken.


Draadloze toegang tot op J1939 CAN gebaseerde voertuigdata

Een typische toepassing is draadloze toegang tot de CAN data van een industrieel voertuig, zoals een truck voor het transport van bulkgoederen. Met de Anybus Wireless Bolt CAN kunnen bijvoorbeeld J1939 CAN data eenvoudig doorgestuurd worden naar een handheld tablet, zodat de operator volledige controle en overzicht heeft over het continue vulproces van de bulkgoederen.


Draadloze CANopen use case in productie

Anybus Wireless Bolt CAN is volledig transparant wat betreft het transport van CAN data, wat erop neerkomt dat het werkt met elk CAN gebaseerd protocol, inclusief CANopen. Dit biedt de mogelijkheid om mobiele automatiseringseilanden te creëren in elk productieproces - de Anybus Wireless Bolt CAN overbrugt draadloos de CANopen lijn.


Een breed scala aan draadloze connectiviteitsopties voor industriële netwerken en IoT toepassingen

Naast de nieuwe Anybus Wireless Bolt CAN, omvat de Wireless Bolt productfamilie ook andere versies die via seriële en industriële Ethernet connectiviteit verbinding kunnen maken met de hostapparatuur. Aan de draadloze kant van de Wireless Bolt zijn de wifi en Bluetooth opties recentelijk uitgebreid met een versie die de nieuwe LTE standaarden NB-IoT en CAT-M1 ondersteunt, beide gefocust op IoT toepassingen.

Meer informatie over Anybus Wireless Bolt:

https://www.anybus.com/products/wireless-solutions


Anybus Wireless Bolt CAN - CAN communicatie via wifi of Bluetooth

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers