www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Het SC-Systeem: nieuwe familie signaal-conditioners van Pepperl + Fuchs

Een breedte van slechts zes millimeter, een breed temperatuurgebied tot 70°C en een hoge langetermijn stabiliteit, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid - dit zijn de kenmerken van de signaal-conditioners uit het nieuwe SC-Systeem dat voor het eerst dit jaar wordt gepresenteerd op de Hannover Messe.

Het SC-Systeem: nieuwe familie signaal-conditioners van Pepperl + Fuchs
Figuur 1: De 6 mm systeemmodules worden op een DIN rail gemonteerd.

Het SC-Systeem is een compleet nieuwe ontwikkeling die de meest krachtige functies van vergelijkbare producten combineert in een familie van apparaten.

Zo wordt bijvoorbeeld de kalibratie uitgevoerd met volautomatische lasertrimming van vaste weerstanden. Dit resulteert in de beste kalibratieresultaten zonder productiespreiding, terwijl het risico van interferentie door de sleepcontacten van de trimpotentiometers, is geëlimineerd.

Elektrolytische condensatoren zijn weggelaten en daarvoor in de plaats zijn andere onderdelen toegepast. De temperatuurafhankelijke reductie van de gemeten capaciteitswaarden bij elektrolytische condensatoren, alsmede eventuele veroudering, zijn daarmee effectief tegengegaan. Door het vervangen van de elco's, kunnen de SC-Systeem signaal-conditioners worden gebruikt bij omgevingstemperaturen tot 70°C.

Het laagvermogen ontwerp, dat ervoor zorgt dat de signaal-conditioners maar weinig opwarmen, draagt bij aan het brede temperatuurbereik waarin de producten kunnen worden toegepast. Het SC-Systeem maakt gebruik van hoog kwalitatieve 3-weg isolatie tussen input, output, en voeding die bestand is tegen een werkspanning van 300 V en een testspanning tot 2,5 kV. Het risico van kortsluiting in de spoelen in de signaal-conditioner wordt tegengegaan door het gebruik van PCB transformatoren. In dit ontwerp zijn de transformatorspoelen geïntegreerd in de printplaat, zodat kortsluiting in spoelen als gevolg van falende isolatie is geëlimineerd.

Effectief gebruik van de schakelkastruimte is gerealiseerd door een compact ontwerp: de behuizingen, die slechts 6 mm breed zijn, verminderen de benodigde ruimte van de signaal-conditioner modules tot een minimum. De hoogte van de behuizing is zo laag dat de modules tussen de smalle kabelgoten passen.
Het SC-Systeem: nieuwe familie signaal-conditioners van Pepperl + Fuchs
Figuur 2: Eenvoudige bedrading met gestapelde schroefaansluitingen.

Het SC-Systeem programma
Transmittervoedingen zijn een integraal onderdeel van het SC-Systeem. Ze geven de 4 mA ... 20 mA signalen van aangesloten signaal-conditioners door en leveren tegelijkertijd de voedingsspanning daarvoor. Transmittervoedingen zijn verkrijgbaar met een signaalsplitter functie en als SMART apparaat dat, naast analoge signalen, ook meerdere HART variabelen kan doorgeven.
Het SC-Systeem: nieuwe familie signaal-conditioners van Pepperl + Fuchs
Figuur 3: Transmittervoeding, ook verkrijgbaar met een splitter functie en in SMART uitvoering.

Temperatuurconverters, lusgevoede stroomrepeaters, en universele signaalconverters voor bipolaire signalen maken ook deel uit van het nieuwe SC-Systeem programma.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers