www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

40% meer ruimte in de schakelkast; remote I/O-modules maken indruk met hun unieke compacte ontwerp

Pepperl + Fuchs completeert het brede scala I/O-modules met half zo grote, achtkanaals digitale input modules en presenteert de meest compacte remote I/O oplossing voor procesautomatisering. De slanke modules besparen kostbare ruimte in schakelkasten en verminderen daarmee de kosten per kanaal.

40% meer ruimte in de schakelkast; remote I/O-modules maken indruk met hun unieke compacte ontwerp
Figuur 1: Digitale inputmodule.

Pepperl + Fuchs breidt haar programma extra slanke modules uit met de nieuw ontwikkelde achtkanaals digitale inputmodules. Pepperl + Fuchs heeft deze nieuwe modules in wezen mogelijk gemaakt door een nieuw elektrisch ontwerp te maken. De nieuwe behuizingen van de digitale high-density inputmodules zijn half zo breed als die van de vorige versie, maar dit is mede te danken aan het compacte plug ontwerp. De twee plug-in connectoren op de voorzijde van de behuizing hebben elk acht contacten. Daarnaast is de vernieuwde behuizing voorzien van status LEDs voor elk van de acht beschikbare kanalen, waardoor snelle diagnose mogelijk wordt en zowel de inbedrijfstelling als het onderhoud worden versneld.

De nieuwe modules hebben in een compleet remote I/O systeem circa 40% minder installatieruimte nodig, inclusief com unit koppeling en voeding, afhankelijk van de signaalmix. Deze verminderde inbouwruimte verhoogt de flexibiliteit bij het plannen van automatiseringsoplossingen met de Pepperl + Fuchs remote I/O systemen. De innovatieve, slanke modules kunnen worden geïnstalleerd in ruimtes waar grotere schakelkasten niet passen. De high-density modules zijn half zo groot en hun slanke profiel maakt ruimte vrij voor meer modules.

De analoge tegenhangers werden enige tijd geleden geïntroduceerd en zijn het resultaat van een innovatief elektrisch ontwerp. Met een breedte van slechts 16 millimeter, passen de high-density modules in bestaande achterpanelen en zijn bovendien eenvoudig te configureren.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers