www.technologieenindustrie.com
EATON NL

Eaton Technology Roadshow toont oplossingen voor machines en systemen

In oktober en november rijdt Eaton met de Technology Roadshow door de Benelux. In de speciale bus toont Eaton oplossingen voor machines en systemen. Oplossingen die Eaton presenteert als concept met de titel ‘From lean connectivity to lean automation’. In de bus maken bezoekers kennis met thema’s als: flexibel ontwerp en uitvoering, efficiënt energiegebruik, nieuwe diagnosefuncties voor het beveiligen van elektrische motoren, betrouwbare energievoorziening met Eaton UPS-systemen en elektrotechnische en hydraulische oplossingen voor machinebouw. De Eaton Technology Roadshow rijdt van 29 oktober tot en met 2 november in Nederland en van 19 november tot 23 november in België en Luxemburg.

Eaton’s componenten en systemen voor energiedistributie en industriële automatisering worden wereldwijd gebruikt in de machinebouw voor diverse sectoren. Als toonaangevend producent van automatiseringsoplossingen en componenten voor werktuigen en productie-installaties, biedt Eaton complete concepten voor automatisering, oplossingen voor motorapplicaties en energiemanagement.

From Lean Connectivity to Lean Automation
Een centraal thema tijdens de Technology Roadshow is het concept: ‘From Lean Connectivity to Lean Automation’. Dit concept, gebaseerd op Eaton’s technologieën SmartWire-DT en HMI/PLC, maakt besturingskasten eenvoudiger en overzichtelijker, vereenvoudigt bedrading, vergroot datatransparantie, vergemakkelijkt engineering en inbedrijfstelling, verhoogt prestaties en reduceert kosten. Bovendien neemt het aantal fouten af door het reduceren van foutbronnen en biedt het concept een grote flexibiliteit.

Geavanceerd communicatiesysteem SmartWire-DT
SmartWire-DT is een door Eaton ontwikkelde technologie die zijn oorsprong vindt in de principes van ‘lean connectivity’. De opvallende groene vlakbandkabel is meer dan bedrading; het is tevens een geavanceerd communicatiesysteem voor industrieel schakelmateriaal in en om de schakelkast. SmartWire-DT vervangt de arbeidsintensieve en kostenverhogende aanleg van stuurstroombedrading. Tevens vervangt het de I/O op de PLC. SmartWire-DT maakt van standaardschakelmateriaal communicatief schakelmateriaal. Het standaardschakelmateriaal wordt voorzien van een module die de componenten voorziet van data en energie. De I/O van de PLC wordt verplaatst tot op het schakelmateriaal. Alle deelnemers worden met de groene vlakbandkabel verbonden. De kabel wordt verbonden met de gateway die via Profibus DP, Profinet, MODBUS-TCP/IP of CANopen met de PLC communiceert. In het PLC-programma verandert alleen de adressering van de I/O. Het adresseren van de deelnemers gaat volledig automatisch, door een druk op de configuratieknop. SmartWire-DT is geschikt voor alle magneetschakelaars, motorstarters en bedienings- en signaleringsapparatuur uit de Moeller-productenserie. Ook de Eaton-vermogenautomaten uit de NZM-serie en de nieuwe generatie elektronische motorbeveiligingsschakelaars PKE zijn aan te sluiten op SmartWire-DT. Hiermee is het mogelijk om o.a. stroom en spanning af te lezen in de PLC. Het systeem
is ontworpen als open systeem, waardoor ook producten van ander fabrikaat kunnen
worden geïntegreerd. Met de gebruikerssoftware SWD-assist, is het mogelijk de configuratie samen te stellen, offline te testen en online te monitoren.

Bedienen, visualiseren en datamanagement met HMI-PLC
De HMI-PLC combineert de meest geavanceerde IT-technologieën met conventionele PLC- en HMI-technologie. Dit resulteert in één apparaat voor bedienen, visualiseren en datamanagement. De range bevat HMI’s van 3,5 tot 15 inch met restistieve en infrarood aanraaktechnologieën. Afhankelijk van de uitvoeringen wordt het paneel geleverd met een Profibus DP, CANopen, RS485 of RS232 of combinaties hiervan. Standaard hebben de aanraakpanelen ethernet aan boord voor het programmeren en communiceren met andere systemen. De nieuwste uitvoeringen kunnen ook zijn uitgevoerd met een SmartWire-DT master. Hiermee wordt het concept - from Lean Connectivity to Lean Automation – extra benadrukt. Deze panelen hebben vanaf de 5,7”uitvoeringen ook een RS485 en Profibus DP of CANopen aan boord. De snelle PLC is geschikt voor complexe besturingen. Het programmeren van de PLC wordt gedaan in de CoDeSys-programmeeromgeving. Deze open PLC-software zorgt voor grote flexibiliteit. Voor de visualisering kan gebruik gemaakt worden van CoDeSys- of de Galileo-visualiseringssoftware.

Compleet assortiment
Naast bovengenoemde kerntechnologieën biedt Eaton een reeks producten voor het bedienen en signaleren, voor motorapplicaties en Power Management. In de Technology Roadshow-bus worden veel van de componenten uit het Eaton-assortiment getoond. Naast industriële automatisering en industrieel schakelmateriaal heeft Eaton voor het beschermen van bedrijfskritische machines en processen diverse UPS-systemen. Bijzonder geschikt voor industriële toepassingen is de in oktober 2012 gelanceerde 9X.

Noodstroomvoorziening UPS 9PX
De nieuwe 9PX-serie met een vermogen van 5 tot 11 kVA maakt het mogelijk de stijgende energiekosten en het energieverbruik eenvoudig te beheren en biedt de ideale bescherming tegen stroomuitval door zijn ongeëvenaarde vermogensdichtheid en Power Usage Effectiveness (PUE). Naast een hoge efficiency heeft de 9PX-serie daarom weinig ruimte nodig ten opzichte van een vergelijkbare UPS. De status van de UPS en de verschillende energiewaarden (tot op kWh-niveau) leest u duidelijk en eenvoudig af van het moderne grafische LCD-display. Die u niet alleen kunt draaien voor tower of rack-toepassing, maar ook kan kantelen om het uitlezen van de onderste UPS-en in het rack te vergemakkelijken. Door ‘Load Segment Control’ op de uitgangen van de 9PX UPS (5- en 6 kVA-modellen) is het mogelijk om bij batterijbedrijf minder essentiële apparatuur als eerste af te laten schakelen om zo een zo lang mogelijke backuptijd te verkrijgen. Met de optionele netwerk-communicatiekaart is het mogelijk de 9PX in een netwerk op te nemen en zo op afstand met de standaard meegeleverde Intelligent Power software suite te laten communiceren. Eenvoudig op afstand de UPS-managen, instellen en (energie)waarden uitlezen. De software werkt samen met alle belangrijke besturingssystemen, inclusief virtualisatiesoftware. Zoals VMware en Hyper-V. De Eaton 9PX is standaard voorzien van een interne bypass die er voor zorgt dat er eenvoudig bij een interne fout service verleend kan worden, terwijl de kritische apparaten en applicaties gewoon doorgaan. Door externe batterijmodules aan te bouwen (maximaal twaalf stuks) is het mogelijk om zeer lange backuptijden te realiseren. Door de ABM-technologie voor batterijmanagement van Eaton hebben de batterijen een extra lange batterijlevensduur.

Noot voor de redactie: wilt u de roadshow bezoeken?
Neemt u contact op met Paulien Dekker, Manager Marketing & Communicatie Benelux voor een locatie bij u in de buurt. Telefoon +31 653674311.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers