www.technologieenindustrie.com
EATON NL

xComfort Smart Home Controller en bijbehorende App

Bedien uw intelligente huis met uw smartphone, zelfs wanneer u er niet bent!

xComfort Smart Home Controller en bijbehorende App
Eaton levert een breed pakket oplossingen voor energiebeheer. Altijd met als doel energie efficient, effectief, veilig en duurzaam te maken. Een van haar producten is het populaire draadloze xComfort-huisautomatiseringssysteem. Voor dit systeem brengt Eaton de Smart Home Controller op de markt, een kleine krachtige besturingscomputer, waarmee het mogelijk is de draadloze xComfort-installatie flexibel te besturen en via Internet toegankelijk te maken.

De Smart Home Controller (SHC) wordt in de meterkast gemonteerd, kan eenvoudig met de aanwezige draadloze installatie communiceren en diverse scènes en besturingen activeren. Via de SHC worden RF-signalen verzonden en ontvangen. De SHC wordt eenvoudig op het lichtnet aangesloten en met het internet verbonden. De rest van de communicatie in huis gebeurt uiteraard draadloos.

Eaton biedt daarnaast een gratis smartphone app voor iOS en Android met de mogelijkheid om het xComfort-huisautomatiseringssysteem op afstand via Internet met een smartphone en/of tablet te bedienen. Dit maakt het nog eenvoudiger voor gebruikers om bijvoorbeeld duurzame energiebesparing te combineren met extra wooncomfort.

De xComfort-installatie wordt ofwel via de App rechtstreeks aangestuurd via het draadloze netwerk (WiFi) thuis of op afstand via het Internet. Het xComfort-huisautomatiseringssysteem kent hiervoor een zeer vriendelijke gebruikersinterface. Eenmaal geïnstalleerd door de xPert-installateur, kan de gebruiker hiermee eenvoudig zelf aan de slag.

Zo kunnen verwarming, verlichting, jaloezieën en veiligheidssystemen via de smartphone/ tablet aangestuurd worden van waar ook ter wereld. Gebruikers die niet thuis zijn kunnen via sms of e-mail onmiddellijk op de hoogte worden gesteld van onvoorziene gebeurtenissen zoals waterschade of een melding van het beveiligingssysteem. Een ander voorbeeld van het gemak van deze App is dat men de verwarming op afstand kan bedienen, zodat het al heerlijk comfortabel warm is als men thuiskomt.

xComfort is een gedecentraliseerd, draadloos besturingssysteem voor elektrische installaties in gebouwen, dat een hoog niveau van comfort, veiligheid en energiebesparing biedt.

Met de combinatie van de nieuwe App en de xComfort Smart Home Controller wordt het comfort en de veiligheid in huis vergroot en wordt het zeer eenvoudig om het energieverbruik te monitoren en zo energie te besparen. Via de App kan het energieverbruik gemakkelijk inzichtelijk worden gemaakt en grafisch worden weergegeven.

Door toepassing van de SHC wordt de xComfort-installatie echt toekomstbestendig. Indien men bijvoorbeeld op termijn gebruik gaat maken van zonnepanelen, dan is de energie-opbrengst uitlezing via de SHC ook nu al mogelijk. Is een SHC eenmaal geïnstalleerd, dan kunnen de functies in deze SHC eenvoudig ook op afstand door de xPert-installateur aangepast worden. Met de installatie van een SHC zit de gebruiker niet vast aan één energieleverancier en kan er altijd voor een andere energieleverancier gekozen worden.

Een xComfort- huisautomatiseringssysteem kan eenvoudig worden aangelegd zonder hak- en breekwerk. Actoren en sensoren worden onzichtbaar weggewerkt achter bestaande wandcontactdozen of verlichting. Het trekken van extra leidingen is niet nodig. Dankzij de modulaire opzet van het systeem en de draadloze communicatie, kan het systeem eenvoudig worden uitgebreid en aangepast aan de individuele eisen van de gebruiker.

Voor meer informatie over het xComfort-huisautomatiseringssysteem, de App-toepassing en de dichtst bijzijnde xComfort-verkooppunten, surf naar www.eatonelectric.nl > xComfort.

More info: www.eatonelectric.nl > xComfort-huisautomatisering
xComfort Smart Home Controller en bijbehorende App
xComfort Smart Home Controller en bijbehorende App
xComfort Smart Home Controller en bijbehorende App
xComfort Smart Home Controller en bijbehorende App

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers