www.technologieenindustrie.com
Beijer Electronics Products AB

Beijer Electronics ziet doorbraak met grote order in de VS
.

Beijer Electronics heeft via haar dochteronderneming Westermo een grote order van ongeveer 30 miljoen SEK ($ 4 miljoen) binnengehaald van eindklant Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA).

De order is een doorbraak voor Beijer Electronics en voor de nieuwe oplossing van Westermo voor IP communicatie voor het spoorwegsegment (Westermo IP treinoplossing) die wereldwijd de leidende positie van de groep op dit gebied bevestigt. De order is tevens één van grootste orders voor Beijer Electronics.

De order omvat communicatieapparatuur zoals switches en routers voor 364 treinwagons. De eerste leveringen zullen plaatsvinden in de loop van het vierde kwartaal van 2013 en hebben een looptijd van 2,5 jaar. Er is een potentieel aan aanvullende orders, als onderdeel van de WMATA upgrade van de metro en het treinnetwerk van Washington.

De order voor communicatieapparatuur van Beijer Electronics is onderdeel van een informatiesysteem voor de treinen die zullen worden geleverd door Toshiba, die daarmee de directe klant van Westermo is. Cruciaal voor de keuze van Toshiba voor de IP trein oplossing van Westermo is de robuustheid en betrouwbaarheid van het systeem onder zeer extreme omstandigheden. Het communicatiesysteem omvat ook specifieke functies voor controle en bewaking, die de veiligheid zullen verhogen.

Westermo heeft bijna twee jaar intensief gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe oplossing voor IP communicatie binnen het spoorwegsegment. De lancering vond eind vorig jaar plaats. In 2012 heeft Westermo ook twee kleinere orders voor het systeem gekregen van nieuwe klanten. De grote order van Toshiba en WMATA toont aan dat de overgang naar IP gebaseerde communicatie binnen het spoorwegsegment inmiddels serieus van start is gegaan en Beijer Electronics ziet dan ook een groot potentieel voor de mondiale markt.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers