Vulniveaucontrole en positionering van mobiele containers via het internet der dingen
Het Wilsen.sonic.level sensorsysteem maakt het mogelijk om de vulniveaus te controleren van containers, tanks en silo's die op afstand bewaakt en beheerd moeten worden.
IoT sensor WILSEN.sonic.niveau
Pepperl+Fuchs stelt een IoT-sensor met geïntegreerde ultrasone meting voor die vulniveaus kan bepalen. De gegevens worden met regelmatig geregistreerd en samen met de huidige geolocatie via het internet geüpload. De autonome draadloze sensor werkt op batterijen en kan daarom in mobiele containers worden ingezet.
Met Wilsen.sonic.level.heeft Pepperl+Fuchs een sensorconcept ontwikkeld dat geschikt is voor gebruik in zeer diverse draadloze netwerken. Zo is er bijvoorbeeld een versie met een GSM(2G)-interface voor openbare mobiele netwerken. Een andere versie van het product beschikt over een LoRaWAN-interface voor het gebruik van private draadloze netwerken met een laag vermogen. Al deze radio-interfaces worden gebruikt om sensorgegevens door te sturen via het internet. Afhankelijk van de gekozen draadloze standaard is er een geschikte externe locatie op internet voorzien voor de inkomende sensorgegevens. LoRaWAN-apparaten kunnen bijvoorbeeld hun telemetriegegevens naar het netwerk en applicatieserver van elke LoRa-netwerkbeheerder sturen. Bij het gebruik van de openbare mobiele draadloze GSM standaard fungeert de Wilsen.service middleware als een veilige externe locatie voor het ontvangen en doorsturen van de telemetriegegevens van de sensor. Het systeemconcept van de Wilsen.service is niet alleen geschikt voor de decodering en het gericht doorsturen van de sensorgegevens, maar het concept garandeert ook een veilig en comfortabel apparaatbeheer. Dit is zeer interessant als er veel IoT sensoren ingezet worden in het draadloze netwerk, het toewijzen van de juiste gebruikers kan zo geautomatiseerd verlopen.
Bovendien maakt het Wilsen-apparaatbeheer een geautomatiseerde parametrisering van de IoT-sensoren mogelijk. Een gestructureerde uitvoering van software-updates zorgt dat zelfs bij grote aantallen sensoren in het veld deze allemaal up-to-date gehouden worden. Het WILSEN-concept biedt een modulair IoT-systeem, waarbij afzonderlijke componenten zoals sensormodules, netwerkknooppunten, middleware en dataverwerking kunnen toegevoegd worden.