www.technologieenindustrie.com
HURON

MX-serie: kracht, snelheid en nauwkeurigheid ... ten dienste van meerdere toepassingen!

De MX serie multifunctionele freescentra omvat machines met een grote mate van flexibiliteit, waardoor bewerkingen in 5 assen en op 5 zijden mogelijk zijn, van voorbewerking tot afwerking, inclusief draaibewerkingen, waarbij het werkstuk maar één keer hoeft te worden opgespannen. De MX serie combineert kracht, snelheid en nauwkeurigheid: 5-assige bewerking is mogelijk voor werkstukken met een gewicht tot 4000 kg; harde materialen worden in een minimum van tijd bewerkt, terwijl extreem hoge nauwkeurigheid gegarandeerd is bij het maken van contouren en profielen. Deze modellen zijn bijzonder geliefd in de luchtvaartsector.

MX-serie: kracht, snelheid en nauwkeurigheid ... ten dienste van meerdere toepassingen!
Hoge stijfheid en stabiliteit zijn gewaarborgd. Een constructie met een rijdende kolom van gietijzer en uitstekende mechanische eigenschappen verhoogt de stijfheid van de machines en dempt de door snijkrachten veroorzaakte trillingen in de meest harde materialen. De stijfheid, nauwkeurigheid en geometrische stabiliteit worden verder vergroot door de bevestigingspunten op de vloer.

Verkrijgbaar in diverse maten, biedt de MX serie compacte, volledig geautomatiseerde, ‘alles in één’ machines die de productietijd reduceren en de investeringen optimaliseren. Met een modulair concept, van de MX 8 tot de MX 12, voor bewerkingsbereiken van 1000 x 1600 x 900 mm tot 1200 x 1600 x 1000 mm en werkstukken van 2000 tot 4000 kg, is precies die machine te selecteren die past bij de applicatie-eisen: frezen of draaien/frezen, rotatietafel dan wel gepalletiseerde uitvoering, sensoren, koelvloeistof...

De rotatietafel van de MX serie multifunctionele freescentra is voorzien van een koppelmotor. Het hoge houdkoppel alsmede de stijfheid van de constructie maken hoge krachten mogelijk bij het voorbewerken. Bij de draai/frees uitvoering wordt de spindel vergrendeld met behulp van een Hirth koppeling. De tafel kan roteren tot 500 rpm en het ontwerp maakt zeer hoge versnellingen mogelijk.

De koppelmotorflens is gemonteerd op een schuin vlak van 45° zodat bewegingen gemaakt kunnen worden van -45° tot +180°. De hoog presterende spindel (koppel, kracht, snelheid) garandeert een zeer snelle spaanafvoer bij een zeer hoge nauwkeurigheid en afwerkkwaliteit bij contouren en profielen. Met behulp van trillingsbewaking tijdens de bewerking kan het werk worden uitgevoerd zonder dat de veiligheid van de machinecomponenten en het gereedschap in gevaar komt. Flensvarianten worden als optie aangeboden waarbij de keuze afhangt van het soort bewerking dat moet worden uitgevoerd.

De mechanische flens is speciaal ontworpen voor het bewerken van harde materialen zoals titanium, Inconel, etc. Gemonteerd op een schuin bed onder een hoek van 45°, is hij uitgerust met een hoogkoppel spindel (6000 rpm, 28 kW, 1350 Nm) en is hij geschikt voor zowel frees- als draaiwerk. Zware voorbewerkingen met snelle spaanafvoer zijn geen probleem. Met een speciale gereedschapwisselaar kunnen gereedschappen met een diameter van 250 mm, een lengte van 250 mm en een gewicht van 25 kg, geladen worden, afhankelijk van de capaciteit van de spil.

De gaffelflens wordt alleen gebruikt voor frezen. Het bijzondere ervan is dat hij negatieve hoeken kan bereiken. De rotatieas, de B-as, waarvan de bewegingen variëren van +10 ° tot -110 °, staat evenwijdig aan de Y-as en zorgt voor een zwaaibeweging rond een horizontale as. De koppelmotor ervan is direct verbonden met de draaiende delen en zorgt aldus voor spelingvrije bewegingen en uiterst nauwkeurige positionering. De flens is uitgerust met een aandrijfas met een capaciteit van 8000 rpm (86 kW/235 Nm).

Het palletiseren op twee werkstations zorgt voor een verhoging van de productiviteit en maakt laden en lossen van het werkstuk mogelijk in verborgen tijd. De roterende palletiser is op de voorzijde van de machine gemonteerd. De rondloopbeveiliging maakt een volledige ontkoppeling mogelijk van de pallet vanaf de top, en zorgt zo voor ergonomisch en eenvoudig laden/lossen.

Met zijn bijzonder innovatieve ergonomie, zorgt de MX serie voor een zeer hoog productiviteitsniveau met de zekerheid van een optimale veiligheid van de operators. De machines worden geleverd met een standaard gereedschapmagazijn met 48 gereedschappen, geïnstalleerd buiten het werkgebied. De machine is uitgerust met een volledige bescherming en garandeert volledige bescherming van het werkgebied, de operator en zijn omgeving. De deuropening biedt uitstekend toegang tot de tafel en het werkstuk, en de palletiser optie vermindert stilstand bij het laden/lossen van werkstukken in verborgen tijd.

MX12.jpeg: MX 12 model zonder palletiser.
Meca.jpeg: Mechanische flens.
Fourche.jpeg: Gaffelflens.
MX10.jpeg: MX 10 model.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers