www.technologieenindustrie.com
HURON

MU TECH

De MU TECH van Huron is een instapmodel 3-assige freesmachine met als onderscheidend kenmerk dat deze standaard wordt uitgerust met een elektrospindel. Veelzijdig en breed toepasbaar, kan de MU TECH ook frezen in de 3 +2 assige modus. De machine levert een hoog vermogen bij een lage snelheid voor het snijden van grote delen; hij kan worden gebruikt in klasse S1 vanaf 3000 rpm en in klasse S6 voor 40% van de tijd bij 2200 rpm. Het nabewerken kan vervolgens worden gedaan in de 5-assige modus bij hoge snelheid. De MU TECH 6, de eerste uitvoering die leverbaar is, heeft een tafel met een diameter van 600 mm.

MU TECH
De MU TECH is standaard uitgerust met een hogesnelheid elektrospindel. Deze levert een vermogen van 23 kW met een koppel van 75 Nm en een maximale snelheid van 12.000 rpm. Hij kan in continu bedrijf (S1) worden gebruikt, beginnend bij 3000 rpm en in continu bedrijf met intermitterende belasting (S6) voor 40% van de tijd bij 2200 rpm. De elektrospindel is voorzien van een draaikop (B-as). De +30°/-120° rotatie maakt het mogelijk om standaard mechanische componenten verticaal en horizontaal te bewerken. Continue rotatie van de kop wordt gerealiseerd door een spelingvrij systeem waarmee ook alle mogelijke 5-assige vormenbouw toepassingen kunnen worden gerealiseerd. Uitmuntende bewerkingsstabiliteit wordt gerealiseerd door het spilontwerp en de toepassing van hoogwaardige lagers. De MU TECH is tevens voorzien van een speciaal koelsysteem dat de juiste temperatuur handhaaft.

Elke as wordt aangedreven door hoogwaardige balschroeven met grote doorsnede en alle bewegingen worden gecontroleerd door encoders om de nauwkeurigheid langs de drie assen te garanderen tot op een honderdste millimeter. De maximale lineaire ijlsnelheid bedraagt 30 m/min.

Net als de andere Huron machines, zijn de constructiedelen van de MU TECH gemaakt van zwaar geribd gietijzer voor het substantieel dempen van trillingen en voor een hoog niveau van bewerkingsstabiliteit. Het symmetrische ontwerp garandeert een zeer hoge geometrische stabiliteit. De MU TECH heeft een uitgesproken ergonomisch ontwerp. De wijd opengaande deuren bieden makkelijk toegang tot het werkgebied voor het verwijderen van de freeskop en het uitvoeren van andere taken, zoals het laden van de machine met een bovenloopkraan. Het frame is geschikt voor alle bewegingsassen en de 1000 × 600 mm tafel kan tot 560 mm in verticale richting bewegen.

MU TECH

Het freesbed met een slag van 750 mm is uitgerust met een stempel met een slag van 560 mm. De 600 mm diameter draaitafel (C-as) wordt gebruikt voor 5-vlaks bewerking en, met zijn spelingvrije aandrijving, voor de hoognauwkeurige 5-assige bewerking van werkstukken tot 800 × 550 mm.

De standaard automatische gereedschapswisselaar bevat 24 gereedschappen en is voorzien van een dubbele arm en een trommel gereedschapsmagazijn. De MU TECH kan worden uitgerust met een optionele draaitafel die is geïntegreerd in de stationaire tafel, met andere assen, een 40- of 60-stations gereedschapswisselaar, nwendig gekoelde gereedschappen en werkstuk- en gereedschaptasters.
 
MU TECH

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers