www.technologieenindustrie.com
Carrier

Carrier’s meest efficiënte luchtgekoelde toerengeregelde schroefkoelmachine is nu leverbaar in HFO uitvoering

De AquaForce Vision van Carrier is nu leverbaar met PUREtec-koudemiddel. De hoogwaardige luchtgekoelde toerengeregelde schroefkoelmachine maakt gebruik van het laag-GWP koudemiddel HFO R-1234ze(E).

Carrier’s meest efficiënte luchtgekoelde toerengeregelde schroefkoelmachine is nu leverbaar in HFO uitvoering

De AquaForce® Vision 30KAVP-ZE is Carrier’s perfecte combinatie van uitstekende efficiëntie en een sterk milieubewustzijn.

De koelmachine vormt een balans tussen milieubewustzijn en prestaties. Het omvat koelvermogens van 350 kW tot 800 kW en heeft een seizoensrendement tot 5,6. Carrier is wereldleider op het gebied van hoogtechnologische verwarmings-, klimaatregelings- en koeloplossingen.

"De AquaForce Vision koelmachine met PUREtec koudemiddel loopt voorop als één van de belangrijkste oplossingen voor HVAC koudemiddelen van de volgende generatie", aldus Quentin Garcia San Mateo, productmanager bij Carrier. De nieuwe lijn koelmachines weerspiegelt niet alleen sterke betrokkenheid bij het milieu, maar eveneens de technische expertise van Carrier om hoogwaardige technologieën te leveren.

Vier jaar na de eerste installatie van een watergekoelde schroefkoelmachine op basis van HFO-koudemiddel in Europa, zijn de AquaForce koelmachines van Carrier met PUREtec koudemiddel in meer dan 300 projecten geïnstalleerd in verschillende toepassingen, zoals in de industrie, datacenters, stadsverwarming en de gezondheidszorg.

Voortbouwend op dit succes is de productlijn met PUREtec koudemiddel gegroeid van de Carrier AquaForce PUREtec 61XWHZE serie hoge-temperatuur warmtepompen via de AquaEdge 19DV-centrifugaalkoelmachines tot de huidige hoogwaardige AquaForce Vision PUREtec 30KAVP-ZE toerengeregelde luchtgekoelde schroefkoelmachine. Met een GWP van minder dan 1, biedt de 30KAVP-ZE serie een lange termijn koudemiddel oplossing die prima aansluit bij de afbouw van koudemiddelgebruik volgens de Europese F-gassen regelgeving.

De machine is ontwikkeld met de nieuwste technologieën en omvat:
- Twin-rotor schroefcompressor met permanentmagneet motortechnologie (30KAVP-ZE-uitvoering)
- EC ventilatoren met variabele toerental
- Slimme energiebewakingsfunctie
- Slimme lekdetectie van koudemiddel
- Warmteterugwinning en opties voor partiële warmteterugwinning.

Een zeer lage brijnfunctie zal later dit jaar beschikbaar zijn voor specifieke industriële procestoepassingen. 

Voor meer informatie over het aanbod van Carrier, ga naar www.carrier.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers