www.technologieenindustrie.com
CIAT

Energie-efficiëntie in CIAT Vectios™, de nieuwe generatie Rooftop Packaged Units

CIAT presenteert Vectios, een nieuwe generatie rooftop packaged units met een uitmuntende energie efficiëntie. Ontworpen om zelfs de eisen voor seizoensgebonden efficiëntie (SEER > 3,53 en SCOP > 3,20) te overtreffen, realiseert Vectios daarbij energiebesparingen tot 37 procent, vergeleken met de Tier 1 energie-efficiëntie eisen.

Energie-efficiëntie in CIAT Vectios™, de nieuwe generatie Rooftop Packaged Units

De 20 tot 100 kW omkeerbare warmtepomp werkt binnen een buitenluchttemperatuurbereik van -15ºC tot 48ºC en tot 52ºC in de uitvoering met alleen koeling. CIAT ontwerpt, produceert en levert wereldwijd systeemoplossingen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) die het energieverbruik optimaliseren en de luchtkwaliteit en het comfort in gebouwen verbeteren. CIAT is onderdeel van Carrier, een toonaangevende wereldwijde leverancier van innovatieve HVAC-, koel-, brand-, beveiligings- en gebouwautomatiseringstechnologieën.

Het Vectios-programma bestaat uit autonome, horizontaal ontworpen dak units en is opgebouwd uit hoogwaardige, betrouwbare componenten. Het externe circuit is uitgerust met elektronisch geregelde axiale ventilatoren voor een hoge seizoensgebonden efficiëntie en een laag geluidsniveau, alsmede hermetische tandemcompressoren, elektronische expansiekleppen en voor R-410A koelmiddelen geoptimaliseerde componenten. Er zijn meerdere opties voor het terugwinnen van energie uit de afgezogen lucht, zoals een nieuw CIAT actief warmteterugwinningssysteem en de nieuwe warmtewielen. Om een betere kwaliteit van de binnenlucht te garanderen, bieden de Vectios units een reeks filteropties, fresh-air management en kooldioxidesensoren.

"Voor maximale seizoensgebonden efficiëntie zijn de Vectios units uitgerust met het nieuwe Vectic besturingssysteem”, aldus Natividad Molero, productmanager bij CIAT. "Het Vectic besturingssysteem is gericht op het optimaliseren van de prestaties bij deellastcondities, waardoor de seizoensgebonden efficiëntie en operationele limieten in alle seizoenen worden verhoogd. Het is beschikbaar voor het hele programma.”

Vectios units zijn verkrijgbaar in een flexibel systeempakket en kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant. Het gewicht en de afmetingen van het systeem zijn geoptimaliseerd, zodat het past in de meeste nieuwe projecten of renovaties. De brede range capaciteiten van Vectios voldoet aan de eisen van zelfs de meest specifieke toepassingen en kan de temperatuur- en vochtigheidscondities van middelgrote en grote commerciële of industriële oppervlakken makkelijk aan.

Voor meer informatie over de nieuwe Vectios, bezoek de CIAT website.

 


 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers