www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Transmittervoedingen met SIL 3

Pepperl+Fuchs breidt haar assortiment uit met vier nieuwe transmittervoedingen voor intrinsiek veilige toepassingen tot SIL 3.

Transmittervoedingen met SIL 3
De bestaande transmittervoedingen van de K- en H-systemen van Pepperl+Fuchs zijn uitgebreid met twee extra modules. Deze zijn ontworpen voor intrinsiek veilige toepassingen tot SIL 3 volgens EN61508. Het voordeel hiervan is dat er maar een enkele transmitter nodig is om een intrinsiek veilig signaalcircuit te bouwen voor SIL 3. Voorheen was dit alleen mogelijk door middel van twee aparte ingangen, die beide moesten worden bewaakt omwille van redundantie. Ook de interne diagnostische functies worden gesignaleerd via een enkele uitgang en een rode LED. Bovendien kunnen voorgeschreven testintervallen voor SIL 2 applicaties verlengd worden.

De nieuwe, enkel kanaal KCD2-STC-Ex.1ES en KFD2-STC4-Ex1.ES transmittervoedingen hebben een breedte van slechts 12,5 en 20 mm. Zij geven zowel een actief als een passief 4-20 mA uitgangssignaal, alsook 1-5 V voor het controleniveau. Bovendien bieden zij een aanvulling op het K-systeem, waarin ongeveer 150 verschillende intrinsiek veilige isolatormodules en signaal-conditioners zijn opgenomen. Gemonteerd op DIN-rail (35 mm) met spanningsrail kunnen de apparaten met een enkel stoorsignaal informatie geven over de interne diagnostiek.

De HiC2025ES en HiD2025ES transmittervoedingen werden ontwikkeld voor het H-systeem, waarin de modules worden gemonteerd op voorbedrade moederborden. De twee ruimtebesparende modules zijn 12,5 en 18 mm breed en zijn beide compatibel met de bestaande moederborden in het systeem.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers