www.technologieenindustrie.com
STAHL

Bij zonlicht leesbare displays voor explosieveilige HMI-systemen

De PC-gebaseerde, explosieveilige besturingssystemen van de Open HMI serie kunnen nu, op verzoek, worden uitgerust met innovatieve 15" schermen die schitteringen en reflecties tot een minimum weten te beperken. De displays van deze modellen kunnen zelfs makkelijk worden afgelezen in fel zonlicht, omdat zelfs fel opvallend omgevingslicht door een filter effectief wordt verstrooid. De nieuwe oplossing is gebaseerd op een zeer effectieve combinatie van polarisatiefilters die bovenaan en achter elkaar voor het scherm zijn geplaatst.

Bij zonlicht leesbare displays voor explosieveilige HMI-systemen
Veel belangrijke bediening- en controletaken worden uitgevoerd op HMI systemen die in de buitenlucht zijn geïnstalleerd. Dit kan alleen veilig en gemakkelijk worden gedaan als de displays het omgevingslicht niet te sterk reflecteren. Dankzij de nieuwe oplossing, zijn luifels, die verondersteld werden om schaduw te geven, maar dat in de praktijk nauwelijks in voldoende mate deden, niet langer nodig. High Brightness displays, die thermische problemen veroorzaakten in vooral explosieveilige systemen en die net zo nutteloos waren bij fel licht, zijn ook niet meer nodig, aangezien bij het nieuwe pakket geen extreem heldere LED's nodig zijn. In tegenstelling tot de tot nu toe toegepaste standaard filters, beïnvloedt dit filterpakket nauwelijks de beeldweergave voor de gebruikers: hoewel de bij zonlicht leesbare displays kunnen worden bijgeregeld tot 1.000 cd/m², zijn ze zelfs in direct zonlicht met een luminescentie van 700 tot 800 cd / m² al goed leesbaar.

Gecertificeerd voor gevaarlijke gas- en stofexplosiezones 1, 21, 2 en 22, zijn de Open HMI's uitgerust met energiezuinige processoren uit de Intel Atom serie en bestaan ze uit explosieveilige modules. Deze touchscreen systemen kunnen worden gebruikt in ruwe omgevingen en zelfs bij continu extreme omgevingstemperaturen tussen -30°C en +50°C. Talrijke internationale certificeringen waarborgen de geschiktheid voor verschillende toepassingen in een breed scala van industrieën, zoals de olie- en gassector, verpakkings- en chemische en farmaceutische industrie.

Bijschrift: De displays van conventionele HMI systemen tonen een duidelijke schittering bij fel zonlicht (Sunlight1), terwijl innovatieve displays voor veel betere leesbaarheid zorgen (Sunlight2).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers