www.technologieenindustrie.com
STAHL

Trefzeker in zone 1 - veelzijdige en robuuste LED schijnwerpers

De nieuwe 6125 serie (voor zone 1) en 6525 serie (voor zone 2) schijnwerpers van R. Stahl zijn ontworpen voor veeleisende omgevingen, zoals de chemische en voedingsmiddelenindustrie en de olie- en gaswinning. Met een levensduur van 50.000 uur, bieden ze een hoge corrosiebestendigheid die wordt ondersteund door een robuuste IP66/67 klasse behuizing.

Trefzeker in zone 1 - veelzijdige en robuuste LED schijnwerpers
Energiezuinige LED-technologie maakt het onderscheid bij deze nieuwe generatie flexibele schijnwerpers voor gevaarlijke omgevingen van R. Stahl. Hoogwaardige TIR lenzen minimaliseren strooilicht en verblindingseffecten en zorgen voor een lichtverdeling onder hoeken van 10°, 40° of 120°. De apparaten zijn niet alleen geschikt voor puntverlichting en verlichting met brede lichthoeken, maar kunnen ook worden geïnstalleerd als hanglamp. De nieuwe 6125 serie (voor zone 1) en 6525 serie (voor zone 2) schijnwerpers leveren een uitstekende lichtstroom: 21.000 lm in uitvoeringen met 210 W vermogen en 12.000 lm in 120 W modellen. Met zo’n armatuur efficiency van 100 lm/W, zijn ze niet alleen veel efficiënter dan conventionele HID lampen, maar vragen ze ook aanzienlijk minder onderhoud. De lenspaneel modules zijn uitgerust met scharnieren voor eenvoudige installatie, onderhoud en reparatie van de verwijderbare onderdelen. Zelfs onder extreme omstandigheden is de levensduur van deze producten gespecificeerd op 50.000 bedrijfsuren bij maximale omgevingstemperaturen. Hun superieure duurzaamheid maakt ze volledig en langdurig bestand tegen uitdagende omgevingen in bijvoorbeeld de chemische industrie of de olie- en gaswinning. Hun hoge tolerantie voor omgevingstemperaturen over een zeer breed bereik van -40° C tot + 60°C is in deze productklasse uitzonderlijk. Met een corrosiebestendige constructie en relatief laag gewicht, vormen deze schijnwerpers een bijzonder goede keuze voor onshore en offshore toepassingen. Speciale uitvoeringen met koellichamen van zeewaterbestendig aluminium zijn ook leverbaar.

Voor sommige toepassingen, zoals voor algemene verlichting in productie- en opslagfaciliteiten in de voedingsmiddelenindustrie, kunnen de schijnwerpers worden geleverd met splinterbescherming van het glazen voorpaneel. De robuuste behuizingen bieden klasse IP66/67 beschermingsgraad en een zeer hoge schok- en slagvastheid (IK10). Ze zijn naar keuze leverbaar in gepoedercoat plaatstaal of in roestvast stalen uitvoering. Voor explosieveiligheidsexpert R. Stahl zijn deze nieuwe schijnwerpers de laatste aanvulling op een inmiddels uitgebreid programma zeer efficiënte LED verlichtingoplossingen. R. Stahl biedt uitgebreide informatie over deze nieuwe serie, over LED technologie in het algemeen en over praktijkervaringen met explosieveilige verlichting onder ruwe omstandigheden op www.stahl-explorers.com

Trefzeker in zone 1 - veelzijdige en robuuste LED schijnwerpers
Afbeelding: De extreem robuuste nieuwe LED schijnwerpers van R. Stahl bieden zeer efficiënte en duurzame verlichtingoplossingen voor gevaarlijke zones 1, 21, 2 en 22.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers