www.technologieenindustrie.com
STAHL

Energiebesparende verlichting voor gevaarlijke gebieden

Compact, innovatief LED ontwerp.

Energiebesparende verlichting voor gevaarlijke gebieden
Waldenburg - R. STAHL levert vanaf heden compacte LED gebaseerde verlichtingsarmaturen voor gebruik in Ex-zones 1/21 en 2/22, die gebruikers een alternatief bieden voor de typische lineaire armaturen. Met een diameter van slechts 55 mm, nemen de nieuwe armaturen minder dan de helft in van de ruimte die conventionele lineaire armaturen nodig hebben, terwijl ze minder dan de helft wegen. Wat het meest opvalt echter, is het ontwerp dat de nieuwe 6036 serie buitengewoon lichtefficiënt maakt: 30 LED gebaseerde buisvormige armaturen van 1,20 meter lang, zorgen bijvoorbeeld voor een lichtsterkte van ongeveer 500 lx, waarvoor doorgaans 35 lineaire armaturen met elk twee 36 W tl-buizen nodig zijn - of als alternatief 48 conventionele box-type units geretrofit met LED's. R. STAHL's nieuwe armaturen verbruiken echter slechts circa de helft van de energie, terwijl het specifieke energieverbruik per 100 lx slechts 1,5 W/m² bedraagt. Hierdoor kan fors worden bezuinigd op de exploitatiekosten - afhankelijk van vergelijkbare oplossingen en het tijdschema, is iets minder dan 20% tot meer dan 50% aan besparingen in de praktijk realistisch.

Het buisvormige armaturen kunnen worden toegepast binnen een zeer breed temperatuurgebied, van -40 tot +60°C. De onderhoudsvrije units zijn geschikt voor algemene verlichtingsdoeleinden of als machinelamp. Door hun slanke vormgeving kunnen ze worden geïnstalleerd op moeilijk toegankelijke plaatsen. Zelfs bij een omgevingstemperatuur van 60°C, bereiken ze een levensduur van 80.000 uur. De trillingbestendige units zijn standaard IP66/IP67 beschermd en dus uitstekend geschikt voor maritieme toepassingen. Naast ATEX en IECEx certificaten, beschikken ze ook over certificaten voor vele grote markten (GOST, Gazpromnadzor, UL do Brasil, GL).

Afbeelding: Dankzij de buitengewoon hoge lichtopbrengst besparen de LED gebaseerde buisvormige verlichtingsarmaturen uit de nieuwe 6036 serie aanzienlijk op operationele kosten.

http://tekinfo.link/r13078f826

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers