www.technologieenindustrie.com
MAYR

Innovatief remsysteem verhoogt veiligheid van verticale assen

Bij gevaar van vallende lasten op verticale assen in gebieden waar mensen aan het werk zijn, dienen aanvullende maatregelen te worden genomen om het risico op ongelukken te minimaliseren. De Mauerstetten remspecialist mayr® power transmission heeft remsystemen ontwikkeld die in staat zijn om de veiligheid te garanderen in kritieke situaties die zich tijdens het werken in de buurt van verticale assen voor doen.

Innovatief remsysteem verhoogt veiligheid van verticale assen
Verticaal bewogen massa's, vooral wanneer het gaat om zware onderdelen zoals motoren of tandwielkasten, vormen een serieus gevaar voor de veiligheid wanneer, bij stroomuitval, hun beweging onbedoeld wordt versneld of als ze ongecontroleerd vallen.

mayr® power transmission introduceert de ROBA-topstop, een modulaire opbouwremserie met afzonderlijke remmen en redundante dubbel circuit remmodules om kritieke gevaarlijke situaties te vermijden die kunnen optreden tijdens het werken met verticale assen en die zijn beschreven in de DIN EN 954-1, categorie 1-3.

Het aspect veiligheid was niet het enige criterium bij de ontwikkeling van de ROBA-topstop. De constructieve condities voor rijdende elementen op verticale assen werden ook zorgvuldig overwogen. Door hun aangepaste flensafmetingen kunnen ROBA-topstop remmen probleemloos worden geïntegreerd in bestaande constructies tussen de servomotor en de tegenflens. De modulaire opbouw is flexibel genoeg om veel verschillende ontwerpen mogelijk te maken, bijvoorbeeld met een as; met een holle as, met een flexibele koppeling, met een extra veiligheidskoppeling voor koppelbeperking of met twee afzonderlijke remmen.

Het toepassen van een ROBA-topstop remsysteem met een holle as en een geïntegreerde, insteekbare askoppeling, betekent dat een aparte compensatiekoppeling en de koppelingbehuizing niet langer nodig zijn. Een aandrijflijn met dit remsysteem is slechts minimaal langer dan de gebruikelijke as met servomotor en askoppeling voor aansluiting op een spindel of as van de tandwielkast. De ROBA®-topstop constructies met assen zijn vooral ontworpen voor installatie tussen de servomotor en de holle as tandwielkast.

Als onafhankelijke module is de ROBA®-topstop in staat de verticale as in elke gewenste positie te houden. Aanvullende maatregelen voor asondersteuning - bijvoorbeeld tijdens het vervoer en het onderhoud van de machine - zijn onnodig.

Dit voordeel betekent een aanzienlijke besparing in termen van kosten en tijd, bijvoorbeeld bij het vervangen van de aandrijfmotor, en vermindert de stilstandtijden tijdens reparaties. Bovendien kan het apparaat de ‘veilige rem’ functie garanderen, indien de units zijn uitgerust met de juiste functionele en slijtagemonitoring systemen.

Productafbeelding: File: F-6-24-Bild1.jpg
Door hun aangepaste flensafmetingen, kunnen ROBA®-topstop remmen probleemloos worden geïntegreerd in reeds bestaande constructies tussen de servomotor en de tegenflens.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers