www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

Nieuwe range adsorptie drogers van Ingersoll Rand

Ingersoll Rand presenteert een nieuwe range van vijfentwintig verschillende modellen adsorptiedrogers, in zowel luchtgeregenereerde “Heatless” uitvoering (2 t/m 55 m3/min; -40 en -70 °C drukdauwpunt) als met warmte geregenereerde (uitvoering 8 t/m 255 m3/min, -40 °C drukdauwpunt). Deze adsorptiedrogers zijn ontwikkeld voor toepassing in de middelzware en zware industrie, onder meer de autoindustrie, de farmaceutische, de chemische en de olie- en gasindustrie. Hoewel nieuw voor Europa (de drogers worden in de eigen Ingersoll Rand fabriek in Europa geproduceerd) hebben de drogers zich reeds in de praktijk bewezen met meer dan 1000 units in bedrijf in Amerika. De met warmte geregenereerde drogers zijn standaard uitgerust met een Energy Management System (EMS), waarmee de operationele kosten over een periode van 3 jaar met € 20.000 kunnen worden verminderd. Aangezien de drogers zeer concurrerend kunnen worden aangeboden, investeert u in een droger met een zeer korte ROI (return on investment).

Nieuwe range adsorptie drogers van Ingersoll Rand
De adsorptiedrogers van Ingersoll Rand zijn ontworpen om kostbare productiestilstanden die het gevolg zijn van vocht in de perslucht, te elimineren. Alle drogers bestaan uit dubbele met droogmiddel gevulde torens en van een aantal goed toegankelijke kleppen. voor het drogen van perslucht. Het voornaamste verschil tussen de beide drogertechnologieën is de manier waarop vocht wordt onttrokken aan het droogmiddel, ook bekend als regeneratie. ‘Heatless’ drogers gebruiken perslucht om het droogmiddel te regenereren, terwijl de met warmte geregenereerde uitvoering extern verwarmde omgevingslucht gebruikt.

De investering in een ‘Heatless’ droger is weliswaar lager, maar toch kan deze uitvoering duurder zijn wanneer gekeken wordt nar de totale kosten, omdat een deel van de gedroogde perslucht die ze nodig hebben voor regeneratie van het droogmiddel, wordt onttrokken aan het persluchtsysteem. De met warmte geregenereerde uitvoering vereist de hoogste initiële investering vanwege de centrifugaalblower, maar doordat er maar weinig perslucht voor regeneratie aan het systeem wordt onttrokken, kunnen de totale kosten, vooral bij continu bedrijf, beduidend lager uitvallen.

De adsorptiedrogers van Ingersoll Rand onderscheiden zich van andere drogers op de markt door hun specifieke ontwerp. De geringe bouwhoogte biedt een goede toegang tot de belangrijkste onderhoudspunten en waardoor snellere service mogelijk is, met als gevolg minder stilstand. Zo kan bijvoorbeeld een membraanklep in een ‘heatless’ droger in minder dan tien minuten worden vervangen, zonder dat de klep hoeft te worden gedemonteerd uit het leidingsysteem.
De lage bouwhoogte maakt tevens verticaal transport mogelijk en vergemakkelijkt de installatie.

Energieverbruik is een belangrijk punt bij zowel de ‘heatless’ als de met warmte geregenereerde adsorptiedrogers. Allereerst zijn ze leverbaar met het Energy Management System (EMS). Dit vermindert de persluchtconsumptie nodig voor de onttrekking van vocht, door het monitoren van de prestaties van de droger tijdens deelbelasting. Terwijl een constant dauwpunt wordt gehandhaafd, verlengt het EMS de drogercyclus en zorgt er zo voor dat vochtonttrekking alleen plaatsvindt wanneer het nodig is. Daarnaast worden bij de met warmte geregenereerde modellen het verwarmingselemant en de blower geregeld door de uittredetemperatuurvan de regeneratielucht. Om elektriciteit te besparen worden het verwarmingselement en de blower afgeschakeld als het droogmiddel volledig is geregenereerd.
Tenslotte wordt de startstroom van de blower begrenst door de halfgeleider softstarter, waardoor het elektriciteitsverbr Vijfentwintig verschillende modellen zijn leverbaar. uik wordt teruggedrongen, terwijl de soepele start de levensduur van de motor verlengt.

De drogers zijn standaard uitgerust met een hoog efficient voorfilter en een stoffilter. Het voorfilter zorgt ervoor dat olie en verontreinigingen uit de perslucht wordt verwijderd om het droogmiddel van de droger te beschermen. Het stoffilter zorgt ervoor dat alleen schone, droge lucht de droger verlaat.

Zowel de ‘heatless’ als de met warmte geregenereerde drogers zijn hebben een hoog standaard uitrustingsniveau om een probleemloze werking te garanderen. Daarnaast zijn een groot aantal opties beschikbaar waarmee de drogers kunnen worden aangepast aan de eisen van uw persluchtsysteem.
Elke droger wordt standaard in een IP54 beschermingsklasse geleverd (IP65 optioneel) voor uitgebreide bescherming van elektrische componenten, regelaars en displays. De drogers kunnen zowel op 50 Hz als 60 Hz voeding worden aangesloten. De digitale elektronische multi-functionele regelaar kan communiceren in 17 verschillende talen, terwijl deze het schakelen van de kleppen regelt en de werking van de drogers monitort. De drogers zijn Modbus compatibel en hebben een LCD display voor eenvoudige uitlezing.

Het optionele UltraCare programma voorziet in een verlenging van de fabrieksgarantie tot 5 jaar.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV inktpompen

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers