www.technologieenindustrie.com
MAYR

Primeflex: de nieuwe top-class stalen balgkoppeling

Primeflex staat voor innovatieve technologie die is georiënteerd op toekomstige applicaties tegen een uitzonderlijk gunstige prijs. In tegenstelling tot andere plug-in balgkoppelingen, kan deze balgkoppeling veilig worden gedemonteerd zonder risico voor beschadiging van de stalen balgen, zelfs na langdurige werking. Op het eerste gezicht lijken alle stalen balgkoppelingen op elkaar; bij nadere beschouwing zijn er echter belangrijke verschillen in de technische details te onderscheiden. Het ontwerp, de vorm en de kwaliteit van de productie van de stalen balgen zijn de belangrijkste factoren voor een veilige werking, betrouwbaarheid, servicelevensduur, probleemloze werking bij verkeerde uitlijning en functionele veiligheid van de complete koppeling. Andere factoren die de kwaliteit beïnvloeden zijn de verbinding van de balgen met de naafcomponenten en de as/naaf verbindingen. Deze factoren beïnvloeden bijvoorbeeld bepalend het over te brengen koppel en de belastingseigenschappen van de koppeling.

Primeflex: de nieuwe top-class stalen balgkoppeling
De nieuwe Primeflex verenigt in zich de collectieve know-how van een van de leidende producenten van spelingvrije askoppelingen. Mayr Power Transmission ontwikkelt en produceert dergelijke koppelingen al meerdere decennia. Dankzij jaren ervaring op dit gebied, heeft het bedrijf inzicht verworven in alle eisen die op het gebied van de elektrische vermogenstransmissie worden gesteld, en heeft het nieuwe unieke voorzieningen ontwikkeld waarmee de betrouwbaarheid en de werking worden verbeterd.

De spelingvrije Primeflex kan voor makkelijke installatie en demontage eenvoudig worden ingeplugd. Hij kan veilig worden gedemonteerd zonder risico voor de stalen balgen zelfs na langdurige werking. Hierin schuilt een van de doorslaggevende technische voordelen. Bij vele andere plug-in stalen balgkoppelingen bestaat er het risico van beschadiging of zelfs vernieling van de stalen balgen als de plug-in verbinding wordt losgehaald (tribo-corrosie effect op de conische naaf). Primeflex is ontworpen met specifieke materialen en geometrie om dit probleem op te lossen.
De extreme compactheid en zeer energiedichte Primeflex kan eenvoudig worden gemonteerd op de assen door middel van klemverbindingen of krimpschijven. Een ander bijzonder kenmerk zijn de uitstekende prestaties van de nieuwe kostengunstige stalen balgkoppelingen bij een verkeerde uitlijning. Het compenseert voor verkeerde axiale, radiale en hoekasuitlijning. Het koppel wordt doorgeleid via wrijvingskoppeling of via wrijvings- en positieve borging. Verder zorgt een intern mechanisme voor afschakeling teneinde balgschade te voorkomen die kan optreden bij te hoge montagedruk.

We leveren momenteel drie maten met nominale koppels van 24 tot 120 Nm. Op het gebied van de askoppelingen heeft Mayr Power Transmission zich gespecialiseerd in spelingvrije koppelingen in servo-vermogensoverbrengingen. Met zijn stalen balgen, elastomeer- en schijfpakketkoppelingen, is het bedrijf in staat om de drie meest gebruikelijke ontwerpen voor dit vermogenstransmissie segment te leveren. Stalen balgkoppelingen worden het meest gebruikt om vermogensoverdracht tussen een motor en een reductor of as te realiseren, waarbij een correctie of een verkeerde uitlijning geen probleem hoeft te zijn. De belangrijkste applicaties omvatten alle mogelijke typen machines (machines voor de voedingsindustrie, gereedschapsmachines, verpakkingsmachines…).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers