www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

High-Density Power Hub levert 500 mA per veldbussegment

Een lage warmteafgifte en een kleine footprint zijn absolute noodzaak voor de installatie in een aansluitkast in een controle kamer. Met de nieuwe versie van de High-Density Power Hub heeft Pepperl+Fuchs de beschikbare voedingsstroom van 360 mA naar 500 mA verhoogd, zonder hierbij concessies aan de ruimtelijke eisen te doen. Deze zeer compacte stroomvoorziening is een onderdeel van de FieldConnex productreeks en kan 500 mA voor maximaal vier veldbussegmenten leveren.

High-Density Power Hub levert 500 mA per veldbussegment
De FieldConnex veldbus infrastructuur van Pepperl+Fuchs bestaat uit interfaceproducten, die ontworpen zijn voor een snelle en gemakkelijke installatie. Tevens biedt de serie een aantal speciale kenmerken die bijdragen aan een betrouwbare en langdurige werking van de gehele veldbusinfrastructuur. De nieuwe 500 mA High-Density Power Hub is een typisch voorbeeld van deze productfilosofie. Het product kent zeer compacte afmetingen en neemt daarmee een beperkte ruimte in het switching kabinet in. Speciaal geoptimaliseerde circuits met lagere stroomverliezen leiden tot superieure thermische condities, waardoor de hub in alle richtingen kan worden gepositioneerd. In vergelijking met het eerdere model is de beschikbare stroomvoorziening verhoogd van 360 mA naar 500 mA per veldbussegment. Dit leidt tot een aanzienlijk grotere keuzevrijheid voor wat betreft veldapparatuur en het aantal koppeling aan één segment.

De 500 mA High-Density Power Hub is een FieldConnex systeemcomponent met het High-Power Trunk concept van Pepperl+Fuchs. Dit ontwerpconcept zorgt voor een zeer efficiënte stroomtoevoer naar een groot aantal veldapparaten in explosiegevaarlijke gebieden, waarbij de maximale kabellengtes gebruikt kunnen worden. Bij elke spur-verbinding bewaken field barriers of segmentbeschermers de maximale stroomtoevoer. Dit gebeurt om een veilige zone 1/Div. 1 werking van veldapparatuur mogelijk te maken, die tijdens bedrijf kan worden aangesloten, ontkoppeld en onderhouden.

De High-Density Power Hub is compatibel met alle hostsystemen. Het basismoederbord ondersteunt maximaal acht stroomvoorzieningsmodules, waardoor het kan worden aangesloten op maximaal vier FOUNDATION Fieldbus H1 segmenten. Passieve power conditioning zorgt voor een maximale betrouwbaarheid. Een geïntegreerde veldbus terminator maakt een systeemconfiguratie met hoge beschikbaarheid mogelijk, terwijl plug-in terminals met borgschroeven voor veilige aansluitingen zorgen, die bestand zijn tegen trillingen en een onbedoelde ontkoppeling voorkomen.

Optioneel kan de Advanced Diagnostic Module aan de power hub worden gekoppeld. Deze levert een continue monitoring en diagnose van de fysische laag van de veldbus. Wanneer hij in verbinding staat met de Advanced Diagnostic Manager software, dan wordt in de controlekamer direct een compleet overzicht van de gehele fysische laag van de veldbus zichtbaar. Hierdoor wordt de hele infrastructuur van de veldbus voor elk individueel veldapparaat volledig transparant.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers