www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

ecom presenteert real-time oplossingen voor efficiënt asset management

ecom, een merk van Pepperl + Fuchs, behandelt tijdens de SPS IPC Drives 2017 in Nürnberg van 28 tot 30 november de onderwerpen asset-tracking en automatisering in tijden van digitale transformatie. Op stand 330 in hal 7A zal de specialist in industriële communicatie, mobiel computergebruik en explosiebeveiliging laten zien hoe bedrijven IoT-oplossingen kunnen implementeren en omzetten in winst. Onder meer innovatieve oplossingen voor realtime lokalisatie en een efficiënt, onderling geregeld beheer van grondstoffen worden getoond.

ecom presenteert real-time oplossingen voor efficiënt asset management

Een belangrijke blikvanger zijn de Bluetooth Low Energy (BLE) bakens Loc-Ex 01 voor ATEX / IECEx Zone 1 en Loc 01 voor niet-gevaarlijke gebieden. De BLE-bakens zijn speciaal ontwikkeld voor de communicatie tussen werknemers, afdelingen, bedrijfsmiddelen en systemen binnen bedrijven met uitgebreide fabrieksgebouwen of gevaarlijke gebieden. Ze combineren digitale en fysieke gegevens in een enkele intelligente eenheid en helpen zo om de hele waardeketen vorm te geven.  Op die manier worden de kosten verlaagd terwijl tegelijkertijd de productiviteit en efficiëntie worden verhoogd. 

Door kleine BLE-bakens aan te brengen, worden assets intelligente, lokaliseerbare objecten die een willekeurige invulling kunnen hebben van hun informatie zoals temperatuur of vulniveau. Ze kunnen reageren op diverse gebeurtenissen zoals een toetsaanslag, lichtinval, schokken of positieveranderingen. Naast de ruimtelijke informatie kunnen aanvullende gegevens over lokale procesparameters in realtime overgedragen worden. Daarnaast kunnen relaties en alarmen gedefinieerd worden, bijvoorbeeld als gevaarlijke goederen dreigen te botsen of naast elkaar moeten opgeslagen worden.

De Bluetooth 4.1-standaard zorgt ervoor dat de bakens compatibel zijn met op dit moment populaire explosiegevaarlijke tablets en smartphones zoals de Tab-Ex 01 en Smart-Ex 01. Samen met de geschikte apps vormen ze een uitgekiend systeem voor elke digitaliseringsstrategie. De BLE-bakens zijn onderdeel van een draadloos onderling verbonden, explosiebestendige oplossing die bestaat uit smartphones, tablets en randapparatuur naast de apps en software. Bezoekers van de beurs kunnen op de stand van ecom en Pepperl + Fuchs een kijkje nemen in het uitgebreide Mobile Worker Ecosystem met een grote keuze aan hardware en softwareproducten van partners.

ecom presenteert real-time oplossingen voor efficiënt asset management

www.ecom-ex.com

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers