www.technologieenindustrie.com
MAYR

PERFECTE DIVERSITEIT

Spelingsvrije, betrouwbare servokoppelingen voor alle mogelijke aandrijfconfiguraties

PERFECTE DIVERSITEIT
Figuur 1:
De spelingsvrije, flexibele ROBA®-ES elastomeerkoppelingen van mayr®-aandrijftechniek compenseren radiale, axiale en hoek afwijkingen. Ze beschermen zo het aandrijfsysteem tegen kritieke trillingen.

mayr® aandrijftechniek levert een breed scala aan spelingsvrije, hoogwaardige servokoppelingen en breidt zijn standaard modulaire systeem voortdurend uit. Bovendien zorgen nieuwe, moderne productieprocessen voor gunstige prijzen en korte levertijden. Daarnaast is het bedrijf ook actief op het gebied van uiteenlopende toekomstgerichte oplossingen voor veiligheidsremmen en overbelastingkoppelingen. Voor klanten betekent dit een hoogwaardige aandrijftechniek uit één hand.


Askoppelingen voor servoassen zijn afhankelijk van de toepassing, onderworpen aan compleet verschillende eisen. Daarom levert mayr® aandrijftechniek een zeer breed en uitgebalanceerd productenprogramma met daarin verschillende metaalbalg-, elastomeer- en lamellenkoppelingen. Onlangs heeft het bedrijf zijn standaard modulaire systeem uitgebreid met diverse nieuwe naafuitvoeringen en koppelbussen. »Met onze grote verscheidenheid van koppelingmodellen creëren we een hoge mate van flexibiliteit voor uiteenlopende toepassingen», verklaart Ralf Epple, Product Manager bij mayr® aandrijftechniek. . »We zijn nu in staat om snel en eenvoudig oplossingen te leveren voor alle mogelijke aandrijfconfiguraties in de servotechniek.» Het intelligente modulaire systeem biedt voor standaard componenten tevens hoge beschikbaarheid en korte levertijden.
Daarnaast bereidt mayr® aandrijftechniek zich voor op de toekomst en reageert met nieuwe, moderne productiemethoden en een optimale interne handling op de steeds hogere eisen. »Voor onze klanten resulteert dit in een grote keuze aan servokoppelingen, korte levertijden en gunstige prijzen - vanzelfsprekend met de kwaliteit die men gewend is, geproduceerd door mayr® aandrijftechniek zich voor op de toekomst en reageert met nieuwe, moderne productiemethoden en een optimale interne handling op de steeds hogere eisen. »Voor onze klanten resulteert dit in een grote keuze aan servokoppelingen, korte levertijden en gunstige prijzen - vanzelfsprekend met de kwaliteit die men gewend is, geproduceerd door mayr® aandrijftechniek in Mauerstetten», concludeert Ralf Epple.


Kennis en uitrusting

mayr® is wereldwijd toonaangevend in de mechanische aandrijftechniek en kan - in het bijzonder in geval van complexe toepassingen – een beroep doen op de benodigde knowhow en decennia aan ervaring. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf bijvoorbeeld ook hogesnelheid servokoppelingen in zijn programma heeft, met snelheden tot ruim 20.000 rpm. Bij deze koppelingen worden de afzonderlijke onderdelen vervaardigd met hoge nauwkeurigheid en beperkte radiale excentriciteit en axiale afwijking, en tevens in volledig geassembleerde vorm uitgebalanceerd. Aangezien deze koppelingen – nauwkeurig en functioneel betrouwbaar moeten zijn, worden alle koppelingen door mayr® aandrijftechniek uitvoerig getest op moderne testapparatuur onder condities die ook bij echte toepassingen gelden. Zo wordt de consistente hoge kwaliteit van de producten gewaarborgd.
Hoewel askoppelingen vaak worden beschouwd als eenvoudige onderdelen, vormen ze wel degelijk een belangrijke bouwsteen in het totale systeem. In geval van vragen over deze producten, of als advies gewenst is, is mayr® aandrijftechniek beschikbaar voor klanten via technisch bevoegde partners - niet alleen in Duitsland, maar ook via een wereldwijd servicenetwerk.


Complete oplossingen uit één hand


Naast askoppelingen ontwikkelt en produceert mayr® aandrijftechniek al decennia lang vernieuwende, betrouwbare veiligheidsremmen en overbelastingkoppelingen. »Onze klanten waarderen het feit dat ze alles vanaf één enkele bron kunnen betrekken en zo mogelijk kunnen besparen op meerdere leveranciers en kosten», voegt Ralf Epple toe. Daarom worden in veel toepassingen bijvoorbeeld combinaties van askoppelingen en koppelbegrenzende veiligheidskoppelingen gebruikt. De laatste beschermen machines tegen dure overbelastingschade. mayr® aandrijftechniek levert de know-how en service vanaf een enkele bron voor deze totaaloplossingen uit één hand.

PERFECTE DIVERSITEIT

Figuur 2:
Met zijn sterke klemverbindingen staat de Smartflex® metaalbalgkoppeling voor spelingsvrije en betrouwbare koppeloverdracht. De perfect gevormde metaalbalg garandeert maximale uitlijncompensatie.
Fig .: mayr® aandrijftechniek

PERFECTE DIVERSITEIT

Figuur 3:
Hoogwaardige ROBA®-DS lamellenkoppelingen, hier met een deelbare naaf, garanderen eenvoudige en snelle montage, zelfs onder ongunstige omgevingsomstandigheden. Ze brengen hoge koppels over bij een relatief kleine diameter.
Fig .: mayr® aandrijftechniek


 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers