www.technologieenindustrie.com
FLIR Systems Trading Belgium BVBA

FLIR introduceert twee high-speed thermische camera's voor wetenschap en onderzoek LWIR camera's bieden hogere opnamesnelheden en groter temperatuurbereik

WILSONVILLE, Oregon – 12 april 2017 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft vandaag twee high-speed thermische langegolfcamera’s voor wetenschappelijke en onderzoekstoepassingen, de FLIR X6900sc SLS en de FLIR X8500sc SLS, geïntroduceerd. Beide camera's, die vandaag te zien waren tijdens de SPIE Defense and Commercial Sensing convention in Anaheim, Californië, bieden de hogere framesnelheden, kortere opnametijden en grotere temperatuurbereiken die nodig zijn voor de meest veeleisende toepassingen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

FLIR introduceert twee high-speed thermische camera's voor wetenschap en onderzoek  LWIR camera's bieden hogere opnamesnelheden en groter temperatuurbereik
De nieuwe thermische camera's zijn gebaseerd op de snelste thermische cameramodellen voor het middengolfbereik van FLIR, de X6900sc en X8500sc, maar bevatten SLS-detectoren (Strained Layer Superlattice) die optimaal langegolvige infraroodstraling detecteren Deze SLS-detectoren genereren hoge framesnelheden en brede temperatuurbereiken, alsmede integratietijden die meer dan 12 keer korter zijn dan hun tegenhangers voor het middengolfbereik. FLIR heeft deze geavanceerde detectortechnologie gecombineerd met populaire functies van high-speed zichtbare camera's, zoals externe triggering en nauwkeurige synchronisatie, om hoogwaardige camera's te produceren die relevante gegevens kunnen vastleggen op allerlei gebied, van luchtvaartonderzoek tot het testen van composietmaterialen.

FLIR X6900sc SLS

Deze high-speed thermische langegolfcamera legt full-frame 640x512 warmtebeelden vast met een snelheid van 1004 frames per seconde, bij temperaturen tot 3000 graden Celsius. De FLIR DVIR™, een verwisselbaar opslagapparaat dat standaard wordt geleverd met de X6900sc SLS, slaat tot 26 seconden aan data op in het RAM van de camera zonder dat er frames verloren gaan. Met geavanceerde triggeringopties en een automatisch filterwiel met 4 posities, biedt deze camera stopmotionfunctionaliteit tijdens high-speed gebeurtenissen, zowel in het lab als in het testgebied.


FLIR X8500sc SLS


De X8500sc SLS neemt 1280x1024 Full HD-warmtebeelden op met een snelheid tot 181 frames per seconde. Deze camera beschikt tevens over de FLIR DVIR, die tot 36 seconden aan data opslaat in het RAM van de camera zonder dat er frames verloren gaan, en kan temperaturen meten tot 3000 graden Celsius. De X8500sc SLS streamt tegelijkertijd high-speed, 14-bits data via Gigabit Ethernet, Camera Link en CoaXpress voor live-weergave, analyse of opname.

"Door een SLS-versie van FLIR's X6900 en X8500 wetenschapscamera's te bieden, leggen we de lat voor high-speed warmtebeeldtechnologie weer een stukje hoger", aldus Rickard Lindvall, Vice President en General Manager van de Instrumentendivisie van FLIR. "De langegolf SLS-detector stelt ons in staat om een snellere camera te maken die hogere temperaturen aankan en toch alle spraakmakende functionaliteit biedt die wetenschappers en onderzoekers verwachten van FLIR."

De FLIR X6900sc SLS en FLIR X8500sc SLS kunnen nu worden besteld via bestaande verkoopkanalen van FLIR. Ga voor meer informatie over deze camera’s naar www.flir.com/science

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers